Varmış! 

Partili partisiz herkesle konuştuğumda, koltuğuna zamkla yapışmış, hiçbir işlevi, hareketi, şehre dair hikayesi olmayan bazı il müdürlerinin acilen gitmesi gerekiyormuş.

Ben bilmem de, aklı yetenler öyle diiii.... 

20 yılı aşkın bir süredir aynı koltuğu resmen işgal edenler sanıyorum ilk sırada yer alacak. Başarısız olanlar, başarı hikayesi yazamayanlar, kapının önüne konulacak!

Makam araçlarını hoyratça kullanan, özel işlerinde bile utanmadan, sıkılmadan, devletin tasarruf tedbirlerini hiçe sayarak kullanan, gömüldüğü koltuktan kalkmaktan imtina eden, kalkarsa yerine (neredeyse tuvalete bile gitmeyip, oturduğu yerde ihtiyacını giderecek!) hemen birinin oturacağını düşünerek (altını kirletmiş gibi) korku içinde günü gün eden pısırık, uyuşuk il müdürlerinin kim olduklarını bilene zaten emekli maaşımdan ölmüş tavuk dürümü ısmarlayacağımı biliyorsunuz!

*

Perşembe günü temayül var. İl başkanlığı için yarışan, adı geçen, temayüle katılacak çok isim var da, koltuğu doldurabilecek, koltuğa hakim olabilecek, koltuğun hakkını verebilecek, parti tabanı ve vatandaş ile barışık yaşayıp, 31 Mart mahalli seçimlerinin hezimetini kapatacak, açığı yok edecek a kalitede, hani diyoruz ya ehliyet ve liyakat, işte o vasıflara sahip biri olsun da, kim olursa olsun!

Hepsi de bizin kardeşimiz, arkadaşımız.

Ak Parti il başkanı Cüneyt Doğan’dan en çok istenen ve beklenen mesele, bazı il müdürlerinin kellesinin acilen alınması.

Nereye gitse karşısına bu soru çıkıyor. Öyle ki bazı il müdürleri kendilerini vazgeçilmez bir tarafa, bulunmaz Hind kumaşı yerine koyunca, partiyi takmayıp, vatandaş ile aralarına duvar örünce, zaten hizmet etmek de akıllarının ucundan bile geçmezken, demir attıkları koltukları da babalarının malı, kendilerine nikâhlanmış addedince, çöreklendiler, kaldılar.

*

Şimdi ben size sorsam, acilen görevden alınması icap eden il müdürü ya da müdürleri kim?

Sıralama yapın desem, ilk sıraya kimi koyarsınız?

İl Başkanı Cüneyt Doğan’ın şimdilik sessiz durduğuna bakmayın. Dokunmuyor şimdilik. Ama tepkileri, şikâyetleri de bir tarafına yazıyor mutlaka! Yazması lazım, yoksa kendini yok yazarlar!

Yarın ataması geldiğinde, koltuğu sağlamlaştırdığında göreceksiniz, o tepkilerin odağında olan il müdürlerini bir bir görevden aldıracak!

*

Bakalım temayülden hangi netice çıkacak? Gerçi temayüllere çok inanan birisi değilim ama olsun yine de belirlemede yüz de 55’lik de olsa payı var diyorlar.

8 aday kapışacak, şanslarını deneyecekler. En güçlü isim kim derseniz, ben bilmem merkez bilir. Bakalım, bazı il müdürlerinin kellesini almak kime kısmet olacak!  

İl Başkanı seçilen arkadaş; atanan ya da, önce ekibini kuracak, kadroyu belirleyecek, sonra sahaya çıkacak. Ve zamanını kollayacak, isimleri, tepkileri, şikâyetleri not alıyor, yarın (şu son 15-20 gün içinde) ataması geldiğinde, harekete geçecek, tepkilerin odağındaki adamları ham diye yutacak!

Yani kelle koparacak!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol