Ahı gitmiş vahı kalmış, ununu elemiş eleğini duvara asmış, birkaç yerden aldığı maaş yetmiyormuş gibi, şimdi de yerel siyasete ayar verme noktasında yeniden aktif siyasete dönme merakı, heyecanı ve iştahı içinde olanları yazmıştım listeye.

Denenmişleri de…

Çok sevdiğim dostum tepki gösterdi. ‘Ne işi var artık onların! Çekilsinler köşelerine, abilik yapsınlar, akil insan konumunda dursunlar. Denenmişlerden hayır gelmedi şimdiye kadar. Hani diyorlar ya, eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağar! Senin yazdığın isimler de bunlar işte!’ demişti.

Düşündüm, haklı mı, dibine kadar, sonuna kadar. Aklın yolu bir dedim. Noktasına, virgülüne dokunmadan yazarım dedim.

Kim mi söyledi bunu, boş verin kim olduğunu, göreceksiniz, başkan olduğunda masayı kırmadan masaya yumruğunu vuracak, partinin ve kendisinin varlığını hissettirecek bir babayiğit adam işte.

*

Temizlik yaptım, eledim, parti için enerjisini yitirmiş, heyecan bırakmamış, üstelik de istenmeyen denenmişleri sildim ve kapının önüne koydum, daha fazlasına gücüm yetmedi, bu isimler öne çıkmaya başladı son günlerde.

Hakan Dereli, Mücahit Kara, Hikmet Can, Ahmet Gülpak, Ramazan Gürbak, Ahmet Saka, Cüneyt Doğan, Baro Başkanı Muhammed Burak Gül... 

Bir de son günlerde, tanınmış bir işadamının adı geçti, STK kanaat önderi aynı zamanda, aradım, ‘hayır, yokum!’ dedi.

Soldan sağa say, yukarıdan aşağı fark etmiyor, toplasan 10 kişi.

Bazıları ile konuşuyorum, istemem yan cebime koy misali, tam da siyasi bir cevapla geçiştirirken, ‘Bilmiyorum, şu an aklımdan geçen bir şey yok. Benim işim başımdan aşkın!’ gibi inandırıcı gelmeyen cevabı bize kakalarken, bazıları da tevekküle sığınıyor, ‘partim ne görev verirse kaçamam!’ şeklinde yorumluyor.

Kader, kısmet, hayırlısı olsun muhabbeti…

*

Başkanlığını sevgili dostum Cüneyt Doğan’ın yaptığı il yönetiminde, (yürütmede) olan bazı isimlere tepkilerin olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bana kim olduklarını sormayın! Biliyorsunuz siz!

Siyasete aklı yeten biri olsam yazarım! Değilim!

Peki, hadi biraz gerçekçi olalım, Başkan Cüneyt Doğan’a tam anlamıyla onay veren var mı, dostum kusura bakmayın, yok!

Şahsiyetinde sorun kesinlikle yok da, temsil noktasında kaygıları var insanların! Ha, Cüneyt Doğan bunların farkında değil mi, arkasından konuşulanları duymuyor mu, kozmik odalardaki fısıldaşmalar kulağına gelmiyor mu, mutlaka geliyordur, duyuyor, biliyordur her şeyi.

Emanetçi diyorlar, gelip geçici diyorlar, partide bekçi diyorlar, mükemmel bir ikinci adam diyorlar, göründüğü gibi uysal, sakin biri değil diyorlar, kraldan çok kralcı kesildi de diyorlar.

Diyorlar bunları.

*

Kimse kusur bakmasın, kimse kimseyi beğenmiyor. Yok onun kaşı kara, onun gözü kahverengi, yok onun bıyıkları var, yok o sakallı, yok o çok despot, yok o partiden çok kendine çalışır…vs…

Bazı dostlarımız da değişimden yana. Yeni bir yüz, yeni bir isim isteniyor. Kim mesela diyorsun, çıt yok. Her ne kadar Baro Başkanı Muhammet Burak Gül  adı öne çıksa da, hafta başında, Ramada Otelindeki bir vakfın proje tanıtım gecesinde sordum kendisine, evet veya hayır demedi. Tevekküle sığındı.

Peki kim olmalı. Şuna burun kıvır, buna falanın adamı yaftasını ekle, ötekine dudak bük, berikine ‘hayır, olamaz!’ de, karşında durana çok uysal, çok sessiz, çok mülayim etiketini yapıştır!

*

E, ona hayır, buna hayır da, kim olacak?

Zaten şunun şurasında kala kala 10-15 gün kaldı. Bayramdan sonra, ciğeri, yüreği, iki şiş kebabı yiyenin kanı bitlenecek.

Genel merkez birini atayacak. Ha, milletvekillerini dinler mi Ankara. Gaziantep’in su sorununa çözüm aramaktan kendi şehrinin sorunlarını erteleyen sayın Vahit Kirişçi bu olaya ne kadar müdahil olacak, kibir abidesi kimi isteyecek, kimde diretecek.

Tabi bir de birlikte çalışacağı, yol arkadaşı olarak yorumlayacak olan büyükşehir belediye başkanı sayın Fırat Görgel gerçeği var.

Bakalım O ne diyecek, kimi isteyecek, Ankara’ya kimi önerecek! Aday belirlemede kimin borusu ötecek!

Son sözüm, partililer yeni bir yüz istiyor. Yenilikten ve değişimden yana olanların sayısı oldukça fazla.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol