2024-07-25 09:14:24

Aile kavramı ve batağa saplanmak!

Sibel Kılıç

25 Temmuz 2024, 09:14

Perran Kutman, Yeşilçam’ın ve televizyon dizilerinin vazgeçilmez oyuncusuydu bir dönemler. Karakter oyuncularından derler ya, işte onlardan biriydi.

Efsaneydi. Dizilerde, filmlerde güçlü aile yapısı için, komşuluk ilişkileri iç in, mahalle asayişi ve huzuru kadar yardımlaşması için örnekti dizide aldığı rollerde.

Rol model kadındı günümüz ifadesiyle.

Bakın yazısında neler söylemiş usta oyuncu:

*

“Eşini ve çocuklarını terk edip, kızı yaşındaki ile aşk yaşayan adam profilleri yazılıyor senaryolara ve büyük beğeni topladı diyorlar...

Bu tür dizileri izlemeyeceğiz diyenler var ama bir o kadar da beğeni topluyor öyle mi? Sırf vakit geçirmek için yazılmış basit senaryolara ne zaman son vereceksiniz?

İnançlar alay konusu olmuş, en önemlisi de saygı yok olmuş.

Eski Yeşilçam kıymetlilerinin böyle yapımlarda yer almaması gayet normal.

Eski filmler aile olmayı öğretirdi.

Şimdi ki filmler ve diziler; nasıl ayrı yaşanır, nasıl eş aldatılır, aile düzeni nasıl bozulur, kadına şiddet nasıl yapılır, küçük yaşta eline nasıl silah alınır, cinayetler nasıl işlenir. Ne yazık ki artarak varlığını sürdürüyor. Geldiğimiz nokta ürkütücü...

Bu nedenle, bizlere çok büyük görevler düşmektedir.

Toplumsal değerlerimizi hiçe sayan filmlerin ve dizilerin kaldırılması gerekiyor.

Ayıya dayı demek bizde vardı da utanmadan basamak ve para uğruna babası yaşında adamlara aşkım demeye ne çok heveslilermiş kızlarımız.

Hem de bunlar eğitimli düzgün dediklerimizden olunca vay cahillere.

Gün geçtikçe bataklığa batıyoruz!”

*

Yazıya eklenecek cümle bulamadım.

Sahtekarlığı meslek edindik, işgüzarlığı alışkanlık h aline getirdik, yalanı-dolanı ve insanları aldatmayı yaşam biçimi saydık, toplumu, toplumun tüm kesimini özellikle kırsaldaki insanları Allah ile aldattık, terazide hile yaptık, Allah korkusunu üzerimizden atmayı ve dini yaşamı kutsal kitabımıza göre değil, kendi yaşam şeklimize göre ayarladık.

Her şeyi başardık, hallettik. Ama aile olmayı beceremedik, başaramadık.

Biz, sarı öküzü zamanında verdik başkalarına.

Şimdi onun sıkıntısını çekiyoruz.

Perran Kutman daha ne desin ki?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.