BAŞKAN GÖKTAŞ: "CEVİZ ÜRETİMİ TEHLİKEDE”

EKONOMİ

Çağlayancerit Belediye Başkanı Yemliha Göktaş, ilçenin ceviz üretiminde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu, ancak su sorununun ceviz ağaçlarını kuruma noktasına getirdiğini belirtti.

Yıllardır söz verilen gölet projesinin hayata geçirilmemesi nedeniyle su sıkıntısının giderek arttığını ifade eden Göktaş, yetkililere bu projeyi bir an önce gündemlerine almaları çağrısında bulundu.

CEVİZ ÜRETİMİ TEHLİKEDE

Türkiye’nin ceviz üretiminin yüzde 6’sını karşılayan Çağlayancerit’te son yıllarda ceviz ağaçları susuzluk nedeniyle ciddi zarar görmeye başladı. Başkan Göktaş, özellikle 15-20 yıllık ceviz ağaçlarının kuruma noktasına geldiğini vurgulayarak, “Ceviz üretiminde yeni ürünlerimizi aldık, bir sıkıntı yok ancak susuzluk nedeniyle ceviz ağaçlarımız kuruyor. Özellikle 15-20 yaşındaki ağaçlarımızın bir kısmı tamamen kurudu, bazıları da kuruma noktasında. Bu durum, ilçemiz için büyük bir kayıp” dedi.

GÖLET PROJESİ 20 YILDIR HAYATA GEÇİRİLEMİYOR

Başkan Göktaş, yıllardır bölgeye gölet yapılması için verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Özellikle tarımsal sulamanın bölge için hayati önem taşıdığını dile getiren Göktaş, birçok festivalde bakanlar ve milletvekilleri tarafından verilen gölet yapımı sözlerinin bir türlü yerine getirilmediğini söyledi. Son olarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Çağlayancerit Ceviz Festivali’nde gölet yapımı için söz verdiğini hatırlatan Göktaş, "Bakanımız Vahit Kirişci, geçtiğimiz festivalde tüm halkımızın huzurunda gölet sözü verdi, ancak maalesef verilen bu sözler tutulmadı. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum gölet projesi bir an önce gündeme alınmalı ve hayata geçirilmeli” dedi.

KURAKLIK ÜRETİMİ TEHDİT EDİYOR

Çağlayancerit gibi tarıma dayalı bir ilçede su sorununun, bölge ekonomisi ve çiftçiler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirten Göktaş, özellikle ceviz üretiminde yaşanan kuraklığın bu stratejik ürünü tehdit ettiğini söyledi. "Ceviz üretimi, ilçemizin en önemli ekonomik kaynaklarından biri. Ancak su olmadan tarımda başarı sağlamak mümkün değil. Gölet yapımı acilen çözülmesi gereken bir sorun haline geldi" diyen Göktaş, çağrısını yineledi.

Başkan Göktaş, Çağlayancerit halkının gölet talebini bir kez daha gündeme getirirken, yetkililerin bu sorunu çözmek adına adım atıp atmayacağı merak konusu oldu. Gölet projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgedeki ceviz üretiminin yeniden canlanması ve susuzluk sorununun çözülmesi bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.