İSMAİL KURTUL: “DÖNGÜSEL EKONOMİ GELECEĞİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK”

EKONOMİ

Türkiye’nin önde gelen iş dünyası liderleri, akademisyenler ve finans sektörü temsilcileri, bu yıl 3.’sü düzenlenen “Dönüşen Liderlik Zirvesi”nde bir araya geldi. Zirvenin en dikkat çeken oturumlarından biri olan “Döngüsel Ekonomi” panelinde konuşan İSKUR Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kurtul, geleceğin ekonomilerinde döngüsel sistemlerin daha fazla yer alacağını vurguladı.

“DÖNÜŞEN LİDERLİK ZİRVESİ”NDE İŞ DÜNYASININ YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Türkiye ekonomisinin en büyük reel sektör buluşmalarından biri olan “Dönüşen Liderlik Zirvesi,” Sapanca’da Elite World Grand Sapanca’da gerçekleştirildi. PwC Türkiye’nin içerik işbirliği ve Sabancı Holding’in ana sponsorluğunda gerçekleşen zirveye, Türkiye’nin en önde gelen şirketlerinden 150 CEO katıldı. Zirvenin ana teması ise “Makronun Baskısında Mikroyu Yönetmek” oldu. Zirvede, iş dünyasının önde gelen isimleri, günümüz ekonomik koşullarında şirketlerin nasıl bir rota çizebileceğini tartıştı ve yeni trendler masaya yatırıldı.

EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan ve PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan zirvede, gün boyunca çok sayıda panel ve oturum düzenlendi. Zirvenin genel akışını ise Dr. Barış Esen yönetti. Oturumlarda, iş dünyasının küresel başarı hikâyelerinden döngüsel ekonomiye, rekabetin değişen yüzünden risk yönetimine kadar birçok konu ele alındı.

İSMAİL KURTUL: “DÖNGÜSEL EKONOMİ GELECEĞİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK”

Zirvenin dikkat çeken panellerinden biri olan “Döngüsel Ekonomi” paneli PwC Türkiye Müşteri ve Endüstri Grupları Lideri Cihan Harman moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panele katılan İSKUR Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kurtul, Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ Genel Müdürü Yağmur Yaşar ve MKS DevO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Korgün Şengün döngüsel ekonominin iş dünyasında nasıl bir değişim yarattığına dair önemli görüşler sundu.

İsmail Kurtul konuşmasında, döngüsel ekonominin iş dünyasının geleceği için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurguladı. Özellikle sürdürülebilirlik ve kaynakların verimli kullanımı üzerine odaklanan Kurtul, döngüsel sistemlerin önemi ve bu sistemlerin ekonomilere katacağı değere dikkat çekti. Kurtul, “Geleceğin ekonomilerinde döngüsel sistemlerin daha fazla yer alacağı bir gerçek. Sürdürülebilirlik odaklı iş modelleri ve inovasyon, liderliğin ayrılmaz bir parçası haline gelecek. Değişim kaçınılmaz” dedi.

DEĞİŞEN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI VE DÖNGÜSEL EKONOMİ

Kurtul, artan nüfus ve değişen tüketim alışkanlıklarının iş dünyasını önemli bir dönüşüme zorladığını belirtti. Tüketim israfının özellikle global markalarda giderek arttığını söyleyen Kurtul, döngüsel ekonomiye geçişin bu soruna bir çözüm olduğunu ifade etti. “Doğrusal ekonomiden döngüsel ekonomiye girme çabamızda özellikle katma değerli alanlarda ilerleyebilirsek Avrupa pazarında daha güçlü olma şansımız var” diyen Kurtul, atık ürünlerin geri kazanılarak yeniden kullanıma sunulmasının önemine değindi.

Ancak bu dönüşümün kolay olmadığını ve bazı zorluklar içerdiğini de sözlerine ekleyen Kurtul, “Risk olarak baktığınızda müşteri ve tüketici bunun maliyetini karşılamak istemiyor. Bilinç ve farkındalık dünden bugüne daha iyi bir noktaya gitse de bu maliyetin karşılanması konusunda herkes hemfikir değil. Bu dönüşüm, verimliliği ve sürdürülebilirliği beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

ZİRVE, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON ODAKLI DÖNÜŞÜMÜ ELE ALDI

Zirvenin diğer oturumlarında da döngüsel ekonomi, risk yönetimi ve sürdürülebilirlik konuları yoğun şekilde ele alındı. Türkiye’nin önde gelen iş insanları, makro ekonomik baskılar altında mikro düzeyde nasıl etkili stratejiler geliştirebileceklerini tartışırken, küresel başarı hikâyelerinden ilham alarak iş dünyasında yeni bir rota belirlemeye çalıştılar.

İsmail Kurtul’un da altını çizdiği gibi, iş dünyasında inovasyon ve çevresel farkındalık, liderliğin ve başarı stratejilerinin ayrılmaz bir parçası haline gelecek. Döngüsel ekonomiye geçiş ve sürdürülebilir iş modellerinin geliştirilmesi, sadece Türkiye ekonomisi için değil, küresel iş dünyası için de büyük bir önem taşıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.