İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ İÇİN YER ARAYIŞLARI DEVAM EDİYOR

ÖZEL HABER

Geçici olarak KSÜ eski rektörlük binasını kullanan İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü için yer temini konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Rektör Özgül, Ankara’da konuyla ilgili Kahramanmaraş Milletvekilleri ve YÖK Başkanı ile görüşme yapacağını söyledi.

Yer için birkaç hazır bina belirlediklerini ifade eden Özgül, yeni bina yaparak zaman kaybedileceğini, bunun yerine üniversite için çok uygun hazır binaların bulunduğunu, taleplerinin bu yönde olacağını belirtti ve bu konunun hızlanması için milletvekillerine de büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi. 

DİPLOMALI İŞSİZ SAYISI ÇOK!

Yeni üniversitede hangi bölümlerin açılacağı sorusuna ise Rektör Özgül, KSÜ’de eğitim veren aynı bölümlerin açılmasının şu an anlamsız olduğunu ifade ederek: “Üzülerek belirtmek isterim ki ülkemizde diplomalı işsiz sayısı çok fazla. Çok üzücü bir durum. Biz bunlara yenisini eklemek istemiyoruz. 

Bizim hedefimiz, Üniversitemize Tıp Fakültesi, Tıbbi Teknolojik Ar-ge Merkezi ve Yazılım Mühendisliği fakültelerini kazandırmak. Hepimizin bildiği üzere çağımız teknoloji çağı. Yazılım Mühendisliği’ni bu anlamda çok önemsiyorum.

Diğer yandan Tıbbi Teknolojik Ar-ge Merkezini kurarak şehrimize sağlık sanayini de getirebiliriz. Bugün maalesef Sağlık Sanayinde dışa bağlıyız, mecburuz. Kardiyoloji profesörü olarak örnek verecek olursam, bir kalp ameliyatına dair balon, stend vs. her ne varsa dışardan alıyoruz. Bunlar çok maliyeti düşük ürünler ama çok pahalıya almak zorundayız. Elimiz mahkûm. Bu yüzden en büyük halimden biri Tıp Fakültesi beraberinde Tıbbi Teknolojik Ar-Ge Merkezi kurmak.” dedi.

BELLİ OLMAZ BELKİ TABELA ‘ELBİSTAN ÜNİVERSİTESİ’ OLARAK DEĞİŞEBİLİR!

Elbistan’a kurulacak olan Veterinerlik Fakültesi hakkında da bilgi aktaran Rektör Özgül: “Bir bölümü açarken, düşünmeden açarsanız ölü doğar. Elbistan’a hangi fakülteyi kurarsak daha uygun olur diye düşündük, aratırdık. En uygun fakültenin Veterinerlik Fakültesi olduğuna karar verdik ve YÖK’e aktardık. Onlarda çok sıcak baktılar. Elbistan’da güzel bir kampüs alanı var. Kaymakam Beyle de görüştük. Elbistan Kampüs alanına bir misafirhane, lojman ve sosyal tesisler yapmak lazım. Çünkü bir fakülteyi açtığın zaman öğretim üyesi bulmak zor olabilir. Bir öğretim üyesine gel bir gün ders ver, misafirhanemiz var orada kalırsınız. Lojman olursa bazı öğretim üyeleri tasarruf etmek ister, lojman cazip gelir. Böylelikle altyapıyı hazırlamış oluruz. İlerde başka fakültelerin açılması da kolaylaşır. Bakarsınız ilerde tabela değişir Elbistan Üniversitesi olur. Ölü doğmaması için akılcı gitmek gerekiyor.

Şimdilik Veterinerlik Fakültesi için YÖK’ten izin bekliyoruz. Tabi bunun hızlanması için de yine politikacılarımızın desteğine ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Kamuoyunda “İkinci bir üniversite Kahramanmaraş’a gerekli miydi?” yönündeki yorumlara da Rektör Özgül, ilerleyen yıllarda ikinci bir üniversitenin Kahramanmaraş’a katkısının büyük oranda hissedileceğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.