2024-07-16 18:43:45

Sanayi yapı kooperatifine gençlik iksiri

Cemil DAYAN

16 Temmuz 2024, 18:43

Yaklaşık 1 ay önce, Kahramanmaraş S.S. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin kongresi yapıldı, senelerin tecrübesi Müjdat Bayazıt ağabeyimiz güven tazeledi, üyelerin tercih ve teşekkürlerine mazhar oldu.

Adı Küçük Sanayi Sitesi olsa da, çok büyük değerleri, çok kalabalık bir sanayi gurubunu, çok müstesna bir esnaf kitlesini bünyesinde barındırırken, neredeyse 50 bine yakın sigortalı insan bu siteden ekmek yiyor, evine ekmek götürüyor.

Sanayi Yapı Kooperatifi, geçtiğimiz günlerde 303 üyesine yeni işyerlerini kura ile teslim etmiş, işyeri sıkıntısı çeken üyelerin, esnafın derdine derman olmuş, ciddi bir eksikliğin önüne geçilmişti.

*

Kulağımıza gelen bilgilere bakılırsa, kooperatifte yeni bir devir başlayacak. Hizmetleriyle küçük sanayi sitesi esnafının babası gösterilen Müjdat Bayazıt, muhtemelen yakında sağlık sorunları sebebiyle görevini bırakacak.

Yerine de muhtemelen yardımcısı Doğan Kır Başkan olacak.

Tecrübe yerini gençliğe, enerjiye, yeni vizyon sahibi, esnafı için, üyeleri için heyecan duyacak genç yeteneğe bırakacak.

Bize hayırlı osun demek düşer.

*

Sanayi sitesi esnafının en büyük derdi, hurdaya kalmış araçların kaldırımları işgal etmesi, deprem artıklarının bugün için dahi sağda solda durması, temizlik meselesine yeteri kadar eğilim gösterilmemesi, kaldırım işgalleri sebebiyle sanayi esnafı kendi araçlarını koyacak yer bulamazken, yeni başkan bir sürü sorunu kucağında bulacak.

İnancımız o ki, Müjdat büyüğümüzün yerine gelecek ve başkan olacak Doğan Kır, bu sorunların üstesinden gelecektir. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.