CHP ONİKİŞUBAT’IN YENİ İLÇE BAŞKANI; ALİ ZABUN

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, bu kongrede aday olmadığını, değişimin şart olduğu için bunu yaptığını, İl Başkanı Esat Şengül’ün de görevi bırakması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Onikişubat İlçe Başkanlığı’nın Olağan Kongresi yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Ali Zabun, CHP Onikişubat İlçe Başkanı seçildi.

CHP teşkilatları, parti seçim takvimi çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Çağlayancerit, Göksun ve Nurhak, Dulkadiroğlu ilçe kongrelerini tamamlayan CHP’de bugün ise Onikişubat İlçe  Kongresi gerçekleşti.

Necip Fazıl kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili Yusuf Sarı  yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ilçe kongresi mali raporun okunması ve ibra edilmesiyle devam etti. Seçime tek aday olarak giren Ali Zabun, CHP Onikişubat İlçe Başkanı oldu.

Kongreye CHP eski milletvekili Mehmet Parlakyiğit, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Pazarcık İlçe Başkanlarının yanı sıra İl Yönetim Kurulu üyesi, Kadın Kolları Başkanı Naile İşlek ile çok sayıda ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Bu kongrede aday olmayan Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, 3,5 yıl önce yapılan kongre de Onikişubat ilçe başkanlığına seçildiğini ve o günden bugüne kadar, pandemi ile uğraştıklarını, daha sonra asrın felaketi depremi yaşadıklarını belirterek, buna rağmen büyük bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Bilhassa Batı mahallelerinde uğramadık mahalle kalmadığın belirterek, Ilıcaya 62 defa gittim, 30’a yakın açıklama yaptım. Ilıcanın sıcak suyuyla ilgili, ılıcanın kanalizasyonuyla ilgili, ılıcanın trafiği ile ilgili, ılıcanın yolu ile ilgili açıklamalar yaptım.  Çok büyük çalışmalar yaptık. Depremde 10’larca tır malzemeyi birlikte indirdik. Koli taşıdık, biz bunları yaparken bazıları beyhude çalışma olduğunu söyledi.  Çünkü biz bunun neticesini alacağımızı biliyorduk.

Bu salonda  17 bin oy olacağımız sözünü vermiştik.  Biz 17 bin oy alır mıyız alamaz mıyız, hiçbir zaman bunun telaşına düşmedik. Biz bu seçimde çalışmamızın karşılığı olarak Onikişubat ilçesinde 31 bin oy aldık. Kahramanmaraş’ta aldığımız 99 bin oyun 31 bin oyu Onikişubat ilçesinden aldık. 3,5 yıllık çalışmamızın neticesi 31 bin oy olarak Cumhuriyet Halk Partisine geri döndü.

Alınan 31 bin oyun alınmasında büyük emeği geçen ilçe yönetim kuruluna, diğer teşkilatlara teşekkür ediyorum.

Aldığımız 31 bin oyu tamamı CHP’nin oyu değil, Biz ittifakla yola çıktık ve o partilerinde oyları var en az 5-6 bin oyun diğer partilerden emanet bize geldiğini biliyoruz. Biz çalışmamızı buna göre yapacağız  ve o emanet oyları biz almalıyız.

İl bazında 100 bin oy Cumhuriyet Halk Partisinin olmalı, Cumhuriyet Halk partisinin 2. Sıra milletvekili başka partiden olmamalı, Cumhuriyet Halk Partisinden olmalı.

BİZ İTTİFAKLA YOLA ÇIKTIK

Biz 6’lı masa ittifakı ile yola çıktık. Türkiye’de muhalifleri bir araya getirerek, İktidarı iktidardan indirme formülüne 60 kişilik parti meclis onay verdi ve projenin doğru bir proje olduğunu savundular.

Seçimden 15 gün öncesine kadar bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını isteyenler Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne kadar siyasi bir  deha olduğunu anlatıyorlardı.  Evet Genel seçimlerde istediğimiz oyu alamadık. Cumhurbaşkanlığını alamadık. Ama bizim bir an önce silkinip kendimize gelmemiz gerekir.  Çünkü önümüzde bir yerel seçim var. Biz bu partinin baraj altında kaldığı zamanları da biliyoruz. O  dönem bile bu kadar umutsuzluk yoktu. Umutsuzluğu bir kenara bırakacağız . Umudun olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Umudumuz var, mücadele edeceğiz, kararlılığımızda var. Demek ki daha çok çalışacağız.

LİYAKATLİ İNSANLAR İŞBAŞINA GELMELİ

AKP’yi hep eleştiriyoruz. Liyakatli kadrolar, liyakatli kadrolar diye, Demek ki bizim liyakatli kadrolarımız yok.  Tüm örgütlerimizde liyakatli kadrolarımız, yok, biz demek ki liyakatli insan sayımız az. Daha fazla olsaydı demek ki iktidara gelecektik.  Biz Liyakatli  insanların işbaşına gelmesi için çalışacağız.

AKP’Yİ ELEŞTİRDİĞİMİZ KONULARDA HATALARI BİZ YAPMAYACAĞIZ

Adalet diyorsak parti içerisinde adaleti biz tesis edeceğiz. Eğer demokrasi diyorsak parti içerisinde demokrasiyi bir tesis edeceğiz.

Yenilenme şart. Cumhuriyet Halk Partisi evrimin ve yenilmenin partisi, Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi . Bu ülkenin kurtuluşu yine Cumhuriyet Halk Partisinin elinde.

Yenilenmekten bahsetmekten korkmayın. Ben inanıyorum ki yeri ve zamanı geldiğinde Genel Başkanda mutlak genel başkanlığında yenilik yapacaktır. Bu konuda hiç tereddüdüm yok. Genel başkan arayışlarının yeri sosyal medya veya televizyonlar değil. Bizim genel başkanlığını konuşacağımız yer kongreler ve kurultaylar. Cumhuriyet Halk Partisini kimsenin yıpratmaya hakkı yok. Buna Ankara’da da Kahramanmaraş’ta da müsaade etmeyeceğiz. Bu seçim yenilgisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne kadar  sorumluluğu  varsa, 6’lı masadaki liderlerinde o kadar sorumluluğu olduğuna inanıyorum.

Genel başkana koltuğu bırak diyenler, önce o koltuğu kendileri bırakacak. 35 yıllık milletvekilliği yapıp dönüp Kemal Kılıçdaroğlu’na sen o koltuğu bırak yenilik olsun diyemezsin. Yenilik yapacaksanız sen o 35 yıllık  koltuğu bırakacaksın başkaları oturacak ve yenilik yapacaksınız.

3 DÖNEM KURALINI UYGULAYALIM

Bazı arkadaşlar demokratik kuralı yapalım diyor, evet yapalım. 2 veya 3 dönem kuralı gelsin. En fazla 3 dönem kişiler başkanlık koltuğunda otursun. Benimde savunduğum fikirdir. Bu kuralı biliyorsak bunun tüzüğe girmesine gerek yok. Bu bugün bunu Onikişubat ilçe kongresinde başlatalım. Eğer tekrar aday olacaksa bir üst makama aday olsun. Biz bugün bu değişimin önünü açacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanlığını 3 dönem yaptım onurla gururla yaptım. Ben bugün bu bayrağı devredeceğim. Sayın İl başkanına da buradan çağrı yapıyorum. Biz Onikişubat’ta bu meşaleyi yaktık sıra sizde. Yenilenme diğer ilçelerimizde devam ediyor, sizden de beklentimiz Kahramanmaraş’ta il yönetimi olarak 3 dönem kuralına uyunuz. Ben Ünal Ateş olarak tüm partililerimizin emrindeyim. Bana gösterdiğiniz güven için hepinize teşekkür ediyorum”

Onikişubat İlçe Başkanlığına seçilen Ali Zabun ise, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını, 2014 yılında Dulkadiroğlu ilçesi Belediye Başkan adayı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Biz ailece Cumhuriyet Halk Partisine hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Eşim çocuklarım partinin çeşitli kademelerinde görev alarak Partiye hizmet etmeye devam ediyorlar. Tam aktif siyaseti sonlandıracaktım ki Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, bize Onikişubat İlçe başkanı olmam konusunda görev tevdi ettiler. Ben de sizin karşınıza geldim ve önce güveninize sonra da oyunuza talibim.

Seçim halinde sizleri mahcup etmeyeceğim. Onikişubat ilçemiz Türkiye’nin bir çok ilinden daha kalabalık bir nüfusa sahip, coğrafyası geniştir. Mahalle sayısı 137 civarındadır, 240 bin seçmeni vardır. Ünal Ateş başkanımız 9 yıldır çok gazel bir çalışma yaparak,  Türkiye’de oyunu artıran en büyük ilçe olmuştur ve çıtayı yükseltmiştir. Ünal başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum.

Biz bir yola çıktık ve bu yolun gereği çok çalışmaktır. Önümüzde bir yerel seçim var. Bugünden itibaren çalışmalarımıza başlamamız lazım. Sizler mahalle sorunlarınızı, site sorunlarınızı, apartman sorunlarınızı yönetimimi ze bildirmeniz gerekmektedir. Biz herkesle diyalog kuracağız. Eğer biz diyalog kuramazsak başarısız oluruz. Başkan ve yönetim herkese ulaşamayabilir, ama üyelerimiz, delegelerimiz. Yönetimlere destek olduğu takdirde çok güzel bir çalışma meydana çıkacak. Ben hep sizlerin yayında oyacağım. Köylerinizde, mahallenizde, sokağınızda hep sizlerle olacağım” dedi.

Dilek temenniler bölümünde ise bir çok partili söz alarak görüş ve düşüncelerini belirtti ve daha sonra da delegeler oylarını kullandı.

CHP ONİKİŞUBAT İLÇE YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

ALİ ZABUN

ERGÜN ARSLANHAN

AYNUR BERBER

ALİ HAYDAR ERDOĞAN

İBRAHİM GÜMBÜR

ALİ GÜNEŞ

ŞERİFE GÜRBÜZ

ALİ KALKAN

MEHMET KARA

MUSTAFA KEMAL NARLI

SİNAN ÖZDEMİR

CAHİT ÖZDEMİR

İSMAİL SAĞIR

MUSTAFA SARIÇERÇİ

HALİT SOĞAN

MÜRVET TUKAY

ALİ ÜNLÜ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.