HELETESPOR VE KURTULUŞSPOR’DAN AÇIKLAMA

SPOR

TFF’nin Kahramanmaraş Amatör Küme’den Kahramanmaraş Kurtuluşspor ve Karaziyaretspor’un Bal Ligi’nde mücadele edeceğini açıklamasının ardından Kurtuluşspor ve Helete Demirspor’dan peş peşe açıklamalar yapılmaya başlandı. 1. Amatör Küme’de mücadele edene Heletespor ve Kurtuluşspor ligi şampiyon alarak bitirmek istiyorlarken, son hafta oynanan maçlarda her iki takımında puanları eşitti. TTF’ye verilen listede Kurtuluşspor ve B Grubu lideri Karaziyaretspor BAL Ligi’ne alınırken Heletespor ise BAL Ligi’ne alınmadı.

Bunun üzerine her iki takımda sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundular.

İŞTE TAKIMLARIN YAPTIKLARI AÇIKLAMALAR:

Yaşanan Deprem felaketi nedeniyle yarıda kalan 1.Amatör Ligden, Bölgesel Amatör Lige çıkan takımların belli olmasıyla Kurtuluşspor'dan açıklama gelmiş, Helete Demirspor'a cevap vermişlerdi. Helete Demirspor'dan yeni açıklama geldi.

1.Amatör Lig A grubu lideri Kurtuluşspor ile 1.Amatör Lig B grubu lideri Karaziyaretspor 2023-2024 sezonunda Kahramanmaraş'tan Bölgesel Amatör Lige yükselen takımlar oldu.

1.Amatör Ligden, Bölgesel Amatör Lige çıkan takımların belli olmasıyla Kurtuluşspor'dan açıklama gelmiş, Helete Demirspor'a cevap vermişlerdi.

HELETE DEMİRSPOR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Helete Demirspor'dan yapılan açıklama şöyle; “Öncelikli olarak Kahraman Kurtuluşspor ya da herhangi bir takımla hiç bir sorunumuz bulunmamakta, Bu şehirdeki tüm takımlar bizim için çok kıymetlidir. Kaldı ki Bölgesel Amatör Ligde her şeye rağmen Kurtuluşspor ve Karaziyaretspor katılıp mücadele ederse en büyük destekçileri kulübümüz olacaktır.

Biz az yazalım spor camiası çok anlasın diye rahmetli Adem Hocamızın raporundan örnek verdik ama  bir kere daha açıklayalım. Cumartesi ve pazar günleri maçlar oynanır. pazartesi günleri ise il tertip komitesi toplanır, maç sonuçlarını ve cezalı var ise bunları yazar TFF ye resmi olarak tescil edip sunar.. Pazar günü bizim Pazarcık spor maçımız oynanmadı.  Tertip komitesi toplanıp ileri tarihe erteledi mi? Cumartesi ve Pazar günleri maçlarda kırmızı kart yiyen oyuncuların cezaları tayin oldu mu? Lig başladığında kırmızı kart yiyen oyuncuların durumu ne olacak?

Kurtuluşspor’un 11-0 yenmesine itirazımız yok.. İtirazımız mademki iki tane aynı puanda takım var ve statüde genel averajın önemi yoktu, eğer kitapçıkta genel averaj önemli olsaydı bizde bu skorları alırdık.. iki takım aynı puanda ise ASKF’nin TASK üyesi olmasına rağmen hiç mi gücü yok. TFF ile görüşüp bu iki takımı aldıracak ya da bu iki takımı kura yoluyla belirleyecek..

Madem bu duruma sessiz kalındı bizde pazar günkü maçlarla ilgili tertip komitesi karar alıp, kararı ve sonuçları TFF ye bildirmediği için itiraz ettik.. Hatta kulüp yetkililerimiz pazartesi TFF’ye gidecekler.

Bu durumun Kurtuluşspor’a ima yada hakaret ile ilgisi olmamaktadır.. Biz sadece hakkımızı yasal yollardan arayacağız ve bu durumun sonucunda Kurtuluşspor BAL Ligine yükselirse başarılar dileyeceğiz. Ayrıca amacımız polemik yaratmamakla beraber pazar günü 1 puan alsaydık maç fazlasıyla tescil olmadan lider olacaktık

Bu da yine diğer takımlara haksızlık olacaktı.”

KURTULUŞSPOR'DAN'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLEYDİ

“Zorunlu açıklama!!! Değerli rakibimiz Helete Demirporun resmi sayfasından paylaşmış olduğu 1 önceki haftanın puan durumu ile algı yaratarak sanki son hafta maçları oynanmamış gibi lanse etmesi ayrıca yaptığı açıklamada Rahmetli Adem Şahan’ın maç hakem raporunu vermediğini iddia etmesini maçta 6 kırmızı kart çıkmıştır gibi mesnetsiz açıklamaları üzüntü ile takip ettik.

Öncelikle hakem raporları ertesi gün saat 12 ye kadar TFF de sisteme online girilmesi zorunlu olup hakem arkadaşlar maç akşamı ertesi güne bırakmadan bu işlemi yapmaktadır. Ayrıca her maçta gözlemci yardımcı hakem ve saha komiseri, ASKF yöneticisi bulunduğu herkesin malumudur.

2 yıllık emeğini savunan rakip güzide kulübümüzün bu ligde herkesin emek verdiğini Ayrıca emekten bahsediyorsak son maçı rahmetli Adem Şahan’ın verdiği emeği bizim kulübümüz ve rakip kulüplerin verdikleri emekleri görmezden gelmemelerini tavsiye ediyoruz. Resmi puan durumu, TFF ye bildirilen tablo ekte mevcuttur.

Hak aramak başkasının hakkını emeklerini görmezden gelerek ortalığı yangın yerine çevirmekle olmaz.  Gönül ister ki herkes sezon içinde verdiği emekleri sezon sonu alsaydı ama şehrimiz merkezli büyük deprem sebebiyle herkesi kaybettiğimiz insanların ruhlarına saygıya ve TFF nin aldığı kararı TFF nezdinde çözmeye davet ediyoruz. Kulübümüz ismini zikrederek ikili tartışmalara girmeyi de hiç bir rakibimize de yakıştıramıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.