Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun’un tarım alanında özellikle de bahçe tarımında bir hayli ileride olduğuna dikkat çekerek dünya genelinde Göksun Elması’nın tadının, reyhasının ayrı bir özelliği olduğunu söyledi. Başkan Aydın, onlarca yıldan beri süregelen bir sorunu daha büyükşehir ve doğaka katkılarıyla çözüyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Daha sonra kürsüye Göksun Kaymakamı Hüseyin Aydın ise kendisinin aynı zamanda bir ekonomist olduğunu ifade ederek, büyük ölçekte üretimi etkileyen üretimi artırmayı sağlayan tesislerin yapılmasının çok önemli olduğunu ve böylesine önemli bir tesisin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ta tarihi bir dönüşüm gerçekleştiğini ifade ederek, büyükşehirle birlikte bütün şehir olduklarını söyledi.
ACİL SORUNLAR İÇİN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK
Başkan Erkoç yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak Göksun’da bir çok yatırıma imza atıklarını kaydederek: “Göksun’un en acil sorunları için projeler hayata geçirdik.
Daha yaşanılabilir bir Göksun için ilçenin 30 yıllık vahşi çöp döküm sahasını boşaltarak ilçenin çöp sorunu ortadan kaldırdık. Göksun’un çöpleri artık çöp araçları ile Kürtül Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Sahamıza taşınıyor. Bu çalışmamızla Göksun artık daha temiz.
Göksun’umuzun etrafından nehirler akmakta ama Göksunumuz bu suyu içememekteydi. Yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımla Göksun’un içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyoruz. 140 kilometre isale hattı, 30 kilometre de bağlantı hattı ile Göksun içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarımıza başladık.
Tabii bu arada Göksun’umuzun doğalgaz sorunu ve milletvekillerimizle birlikte bu sorunu çözme gayretindeyiz. Yaylasıyla, suyuyla ve temiz havasıyla adeta örnek bir ilçe haline gelmekte Göksun’umuz” diye konuştu.
ELMA DENİNCE AKLA GÖKSUN GELMEKTEDİR
Dünyada elma denilince akla Göksun Elmasının geldiğini ifade eden Başkan Erkoç: “Bu güzel ilçemize has meyvelerimizden birisi de elmadır. Dünyada elma denilince akla Göksun elması gelmektedir ve bu bölgemizde insanlarımızın asırlardan beri süre gelen elma yetiştiriciliğini biliyoruz. Elmanın yöre insanımız ve ülkemiz için önemli bir ekonomik girdisi olan bir ürün olduğunu biliyoruz. Bunun içinde elmanın merkezi olan bu bölgeye böylesine bir yatırımın olması gerekiyordu ve biz de bunun için gayret göstererek bir an önce sizlerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Çünkü tüccar burada çiftçi kardeşlerimizi kıs boğmaya getirmekteydi. Birçok mahallemizde çiftçilerimiz daha elmalar toplanmadan dalında iken kabala dediğimiz usulle satılmaktaydı. Biz bunun önüne geçmek için bu yatırımı yapıyoruz” dedi.
100 GÜNDE BİTECEK
Yapılacak tesisin hükümet yatırım programına da alındığını işaret eden Başkan Erkoç: “Bu tesisi 100 günde bitireceğiz inşallah. Hamd olsun Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planında bu açıklandı. Bizim bir projemizin o 100 günlük eylem planına girmesi de bizi onure etti. Biz de bu tesisi bu kışa yetiştireceğiz.
Buraya yapılacak olan tesisin bir özelliği ile atmosfer kontrollü olması. Yani elma haricinde yetiştirilen diğer meyvelerinde burada muhafaza edilebilmesi demektir.
Bunun haricinde burada yeni yatırımlar olacak, özellikle de sulama alanında bu bölgenin ihtiyacına cevap verecek projelere imza atıyoruz. Bunun yanı sıra bu bölgede meyve suyu fabrikalarının yapımı için de büyükşehir belediyesi olarak her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca yapılan tünellerle Göksun’umuz Kahramanmaraş’a daha da yakınlaşmakta ve turizm alanında da bu bölgeyi canlı hale getireceğiz” diye konuştu.
HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
Başkan Erkoç bölgedeki çiftçiye yeni bir müjdeleri olduğunu ifade ederek: “Bu bölgemizde Elbistan-Afşin sınırında yeni bir hayvancılık organize sanayi bölgesi yapıyoruz.4 bin 200 dönüm alan üzerine kuracağımız bu organize sanayi bölgesi buraya 30-40 kilometre uzaklıkta ve hayvancılık alanında da burası çok önemli bir hale gelecek. Yakında müteşebbis heyeti kuracağız ve bu bölgemizde hayvan üreticilerimize alanları tahsis edeceğiz. Türkiye’deki en büyük hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi olacak. Bunun haricinde bu bölgemizde birçok salam ve sucuk fabrikaları da kurulacak. Böylece burası tarım ve hayvancılık alanında yeni bir sanayi kenti konumuna gelecek” diye konuştu.
Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Yüce tarafından yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Erkoç’a tablo hediye edildi.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise bölgede yapılan sulama ve göletlerin son durumları ile alakalı bilgiler paylaşarak, konuyu yakınen takip ettiklerini söyledi.
Son olarak kürsüye gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ise, Türkiye’nin yeni bir sisteme geçtiğini ve bu sistemin merkezinde insana hizmet odaklı bir sistem olduğunu ifade ederek, elbirliği ile Türkiye’yi daha fazla ileriye taşımaya gayret ettiklerini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından butona basılarak temele harç döküldü.
TESİSTE NELER OLACAK?
Yaklaşık 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan tesiste 3 bin 750 metre kare kapalı alan bulunacak. Çeşitli ölçeklerde 15 adet soğuk hava deposu, idari bina, personeller için giyinme odaları, gibi bölümler yer alacak.
Toplamda 10 milyon lira gibi bir bedelle yapılacak olan tesis 100 günde bitirilecek.