EMNİYET, DOLANDIRICILARA KARŞI ESNAFLARI UYARIYOR

YAŞAM

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Büro Amirliği, kentte son dönemde artış gösteren çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine karşı esnaf ve vatandaşları uyarmaya devam ediyor

Değişen ve gelişen dünyada dijital çağ ile birlikte telefon ve internet üzerinden dolandırıcılık olaylarında son zamanlarda artış görülüyor. Hatta bununla ilgili geçtiğimiz haftalarda gazetemiz özel açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da 2021 yılında bir önceki yıla göre dolandırıcılık olaylarında kısmi olarak artış görüldüğünü ifade etmiş ve vatandaşları uyarmıştı.

Daha fazla insanın mağdur olmasını istemeyen Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Büro Amirliği ekipleri de önleyici hizmetler kapsamında esnaf ve vatandaşları uyarmak için yine sahaya indi.

DOLANDIRICILIK ÇEŞİTLENDİRİLDİ, DİKKAKT!

Kent halkının hem malından hem de sağlığından olmaması amacıyla dolandırıcılık çeşitlerini anlatan ve bilgilendirici broşürler dağıtan polis ekipleri, MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur’a da kötü niyet insanların en çok kullandığı dolandırıcılık çeşitlerini anlatarak uyarıda bulundu. İşte polis ekiplerinin anlattığı en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemleri:

1. Sosyal Medya Dolandırıcılığı; Bir tanıdığınız sosyal medya hesabından size gelen  “Az para yatırıp, çok para kazandım” sen de yatır sen de kazan gibi söylemlere inanmayın şüpheli linklere tıklamayan. Verilen hesaplara para yatırmayın.

2. Telefonla Dolandırıcılık; ‘Adınız terör örgütü soruşturmasına karıştı’ diyerek bazı kişisel bilgilerinizi söyleyip sizden altın, para ve kredi kartı bilgilerinizi isteyen dolandırıcılara inanmayın, verilen hesaplara para yatırmayın. 

3. Banka Görevlisi Unvanı ile Dolandırıcılık; Telefonla sizi arayarak kendisini xxx banka müşteri temsilcisi olarak tanıtan ve sizden kişisel bilgilerinizi ya da telefonunuza gönderdikleri onay şifresini isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.