USTALARIN USTASI, ERDAL KANBUR

YAŞAM

Öğretmen olmak sınıfta sadece öğrencilere ders vermekten ibaret değil. Öğretmen, her yerde öğretendir, bilgi paylaşandır, insanları bilgilendir, eğitmendir. Öğretmen sadece tarihi, coğrafyayı, matematiği anlatmaz, bazen hayattan da kesitler sunar öğrencilerine. Onları daha öğrenci iken, ilk sıralarda eğitir, yetiştirir, hayata hazırlarlar.

Zaten aile olarak eğitime önem veren bir yapıları var. Anneleri merhum Kadriye Kanbur adına yaptırdıkları okul bunun en belirgin örneği.

Erdal Kanbur da bir eğitimci. Geçmişte öğretmenlik yaptı, öğrencilere ders verdi. MADO yönetim kurulu üyesi ve Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı sıfatıyla şimdi ise çalışanlarına hayat ve meslek dersi veriyor.

BECERİLERİNİ UYGULAMALI OLARAK ÇALIŞANLARINA ÖĞRETEN USTA

O bir usta, o bir ağabey, o bir can yoldaşı, o bir dayı, o bir amca ve o bir baba. Hem de candan baba. Ve de mesleğin, dondurmanın, pastanın, tatlının, lokanta işletmeciliğinin de ustası.

Madoevi’nde becerilerini çalışanlarına öğretir, bilgileri, tecrübeleri kendine saklamaz, daha üretken, daha becerili olmaları için onlara uygulamalı olarak mesleğini icra eder.

Çalışanlar, onu bir patron olarak değil, mesleğine, müşterilerine kaliteli hizmet noktasında en ince detayları anlattığı, öğrettiği için çok severler. Babacan yaklaşımını yaşam felsefesi olarak kabul ederler.

Erdal Kanbur, çalışanlara bir baba, mesleğe senelerini vermiş, yaşamı dolu dolu içine sindirmiş bir usta şefkatiyle yaklaşan nadir insanlardandır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.