Bu sloganla girmişti 31 Mart mahalli seçimlerine. Ve de çok tutmuştu. Aslında seçim sürecinde slogan üretmesine gerek de yoktu, ki adı yeterdi, bu yaşına, bu zamana kadar yüreğinde paradan çok insan biriktirdiği için, gönüller inşa ettiği için, Yunus Emre’nin ‘incitme gönül’ şiirini yaşam felsefesi edinmiş olmalı ki, siyaseten küllerinden yeniden doğan Göksun Belediye Başkanı sayın Selim Cüce için, Yunus Emre’den esinlenerek şunları yazabilirim.

Bir çiçek içini balı incitmedi.

Sahibi hürmetine kulu incitmedi.

Kibirle yürüyerek yolu incitmedi.

Sevene diken olmadı, gülü incitmedi.

Güç zehirlenmesi yaşamayan, kibirden, insanları ötelemeden, tasarruf tedbirlerine sığınarak kapısını çalanları, açık kapıdan içeri girenleri ikramları ve tatlı dili kadar imkân ve yeteneği ölçüsünde insanların yardımına koşan, talep ve ihtiyaçlarını gideren gönül belediyeciliğinin önder ismidir Selim Cüce.

*

Bir kere, kapıdan içeri girene oy verip vermediğini, etnik kimliğini sormadı. Şahit olduğum bir hadiseyi yazmasam rahat edemem, ziyaretimde Göksun Alevi Kültür Derneğinin Başkanı Ahmet Aydın ve arkadaşları vardı içeride.

Seçimden önce ilçe merkezine bir Cemevi yapımı için söz vermişti. O sözü yerine getirme adına arsa ve tapu meselesini çözüp, yapımı için de güvence verince, partisinin hizmet sloganı olmasa da ‘işte gönül belediyeciliği asıl bu’ dedirtti.

İnsanları mutlu etmek, onların dertleriyle dertlenmek, kibirden ve güç zehirlenmesinden arınmış siyasi yapısı ve anlayışı ile koltuğu dolduran, hak eden bir yerel yönetici arıyorsanız, kime sorsanız size Selim Cüce Başkanı adres gösterirler.

O, Allah’ın gülü dikenli yarattığı için şikâyet edileceğine, dikenler arasında gül yarattığı için şükredenlerden.

*

Yine şahit olduğum bir hadiseyi ide nakledip yazıya nokta koymak gerekirse, aylardır belediye bünyesinde TYP’li olarak çalışan geçici işçilerin son gününde onlara plaket vermesi, umut vermesi, gönüllerini alması, zaman ayırması ayrı bir incelik, ayrı bir sosyal sorumluluktu.

Yolun ve bahtın açık olsun kıymetli başkan!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol