Gözleri keskindir baykuş’un. Özellikle karanlıkta dolaşır, avını avlar, keskin gözleri ile metrelerce uzakta da olsa avını görür, yakalar, mideye indirir.

Acıması yoktur, gaddardır, zalimdir, yırtıcıdır.

Metin Savaş’ın bu başlıkta bir romanı var. İstanbul’un gizemli sokaklarını, sinema dünyasını, sosyal hayatını anlatır! Okumadıysanız tavsiye ederim!

Gecelerin yırtıcı hayvanı baykuş’a geleceğim yeniden! Görüş mesafesi ne olursa olsun, uzak yakın fark etmez, havalanır, avını yakalar ve afiyetle yer!

*

Bizdeki bay kuşlar nerede bir sahipsiz arsa, bağ-bahçe, hazine arazisi, baraj kenarı, hemen el koyar, sahiplenir, kendine yurt edinir, villa diker.

Onlar için avı elde etmek, yemek, çocuklarına götürmek ha gece olmuş, ha gündüz, ha tatil zamanı, ha bayram-ha seyran, fark etmez ve fırsatçılık konusunda üzerlerine yoktur!

Avı yakalama konusunda uzmandırlar. Tecrübeyle sabit! Yalnız gezer, hiç arkadaşı, dostları yoktur. Sadece kendini düşünür, tuttuğunu öper, pardon yakalar ve yer! Yedikçe daha çoğunu ister, doymaz. Ölümü hatırlamaz, fukaraya, garip gurabaya yardım mesele olunca, duymaz, görmez, bilmez.

Hep kendine, hep kendine.

*

Kaprislidir, kibirlidir, en iyi avcı kendisinin olduğunu iddia eder, başkası4na yaşama şansı tanımaz. Dedim ya, en çok da karanlıkları sever. Çünkü karanlıkların yaratığıdır baykuş.

Kendine hakim, ürküten duruşu ile çevredeki küçük mahlukları öyle korkutmuş, öyle sindirmiş ki, artık onun gece de fark etmiyor, gündüz demiyor, zaman mefhumu tanımıyor, çöküyor avının üzerine.

Yırtıcı ve parça layığı özelliği olan nadir kuşlardan biridir baykuş!

*

Yarasa da öyle. Hayvanlar dünyasına dair çok belgesel izlesem de, ötüp ötmediğini bilmem. En iyi bildiğim tarafı; kan emicidir, geceleri, rutubetli yerlerde yaşar, açlığını hissettiğinde çıkar kuytulardan, yakalar avını.

O da baykuş gibi acımasızdır.

*

Peki, şehrimizde insanların kanını emen, gece-gündüz dinlemeden avına çöken, sinsi, açgözlü, acımasız özellikle karanlıkların adamı pardon kuşu baykuş ve yarasa var mı diye sorsam ne cevap verirsiniz, vallahi merak ediyorum!

Bilenlere emekli maaşımdan ölmüş tavuk dürümü benden!

Vallahi söz!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol