Osman Okumuş Başkan Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı yolculuğuna çıktığında, ‘Kahramanmaraş için yapacak çok işim var’ demiş, bu sloganı çok sükse yapmış, çok tutmuştu.
Belediyedeki başarılarına bir yenisini eklemek adına çıktığı yolda bizatihi kendi partisinin mensupları önünü kesmek için canhıraş çalışırken, o bunlara hiç aldırmadı, kafayı takmadı, inandığı yolda yürümeye devam etti.
İnançlı, kararlı ve özgüven içinde…
Şehrin dört bir yanında billboardlarda. Reklam ve tanıtım ekibi, piarını yapanlar gerçekten işinin ehli insanlarmış, sürükleyici bir çalışma temposu içinde, tam profesyonel iş Osman Okumuş Başkanı büyüttükçe büyütüyorlar.
*
Osman Okumuş çalışır, didinir, yapacak çok işinin olduğunu iddia eder, ileri sürerken, benim kafam kel mi dedim, ben de aynı sloganla yola çıktım, bakın bu şehir için yapacaklarımı sıralarken içini nasıl doldurdum.
Madde madde…
- Şayet belediye başkanı olursam, kendim dâhil bütün emekliliğini doldurmuş, ancak geçim sıkıntısı çeken gazeteci arkadaşlarıma ikinci bir emekli maaşı bağlatırım. Hayatlarının ikinci baharında sıkıntı çekmesinler hiç olmazsa.
- Şehir merkezindeki bütün WC’leri ücretsiz yaparım. Dikkat edin, Trabzon Bulvarı (gerçi kalmadı ya neyse) üzerindeki konteynerlerden birini söküp, modern bir kadınlı-erkekli WC’ye çeviririm. Ayrı ayrı olması daha makbul. Ücret de almadan. Çarşı da kalmadı ama olsun, insanlar ihtiyaçlarını görmek için enkazların içine dalacak değiller yani. Ayıp olur, namahrem var değil mi?
- Büyükler nasıl olsa olmuşlardır, çocukların sünnet ettirmeyi düşünen aileleri listeler, müsait bir zamanda yavruların sünnetini toplu yaptırırım. Malum, şu ekonomik krizde en basit diye düşündüğünüz sünnet bile dünyanın parasına mal oluyor. Daha olmadı belediye kadrosuna bir de sünnetçi dâhil ederim!
- Kadınlar çok yoruluyor günümüzde. İşe mi gitsinler, çocuktu, evde bulaşıktı, çamaşırdı, temizlikti hangi birine baksınlar; Yoruluyor kadınlarımız. Haftanın bir günü evlerine çağıracakları temizlikçi kadınların parasını cebimden öderim. Emekli maaşım ne güne duruyor! Daha olmazsa erkekleri haftanın belirli bir gününde eşlerine yardım etmek için kanun hükmünde kararname çıkarması için sayın Cumhurbaşkanımıza ricada bulunurum! Beni kırmaz, biliyorum.
- Kahvehanelere kütüphaneyi şart koşarım. Kitap okuyan, gazete okuyan vatandaşlara bedava çay ve simit benden derim. Böylece hem şehrimin insanlarının okuma yazma oranını artırırım, hem de vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlar, hayata daha farklı gözle bakmalarını sağlarım. Çay beleş, simit beleş, oh ne rahat memleket!
- Modayı yakından takip eder, erkeklerin de göbekleri açık gezmeleri için her gün hoparlör ile anons geçirtirim. Kızlarınki can da erkeklerin göbekleri patlıcan mı?
- Okuyan, araştıran, sorup-soruşturan toplum olmaktan çıktık. Bazen olur olmaz yerlerde bir adresi, bir numarayı, bir ismi akılda tutmak adına herkesin çantasında, cebinde kalem ve not kâğıdı bulundurmalarını isteyeceğim. Çok önemli.
- Aile kavramı kutsaldır. Hayat müşterek. Erkeklerin de yeni doğan bebeklerinin, bir yaşına kadar altını değiştirmeleri konusunda kurslar tertip edip, kadınların yükünü azaltmayı hedefliyorum.
- Depremden sonra insanların sosyal yaşam ihtiyaçları da gerekli. Bu bakımdan insanların eğlenmeye de ihtiyacı varken, müzik şölenleri tertip edip, herkesin kadınlı erkekli Çiftetelli, Konyalı, Mevlana gibi oyun havalarını ezberlemesi konusunda burslar vermeyi düşünüyorum.
- On deyip nokta koymak istiyorum. Osman Okumuş Başkanımı tabi ki önemsiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını tabi ki istiyorum.