Bugün eski mahalle ve sokak komşum, değerli kardeşim, senelerdir yüreğinde insan biriktiren, eğitimci olduğu kadar, inşaat sektöründe de bir numara olan sevgili Mustafa Gök’ü yazacağım.

Aslına bakılırsa, 06.07.2022 tarihinde de bu aziz dost için kişisel düşüncelerimi klavyenin tuşlarında size aktarırken, onunla hem bireysel, hem de toplum olarak gurur duyulması gerektiğine dile getirmiştim.

Bu topraklarda doğup büyüyen insanların bu şehre borçları vardır. Borç sınır kadar, vatan kadar, bayrak kadar namustur, ödenmesi gerekiyor.

Bu borçları ertelemenin, ötelemenin imkânı yok!

Zamanında ödemez, ertelerseniz, ilerleyen zamanlarda faizi ile ödemek mecburiyeti ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

*

Evet, bugün size bir kere daha, insanı merkeze koyan, öyle ki depremden önce, şehrin simgesi haline gelen Özel İdare Binası yıkılma aşamasında iken talip olup, ‘30 milyona alırım!’ haberi ile yerelin ve ulusalın gündeminde yer alan Mustafa Gök kardeşimi anlatmak istiyorum.

Mecbur muyum, değil tabi. Ama topluma yararlı, insanlığa yararlı hizmetleri olan birisini de gözardı edemem, kusura bakmayın!

Hepimizin arkadaşları, dostları var. Kimine yakın, kimine olduğunca uzak!

Bazı isimleri anlaması kolay da, anlatması zor. Aslına bakılırsa hem anlamak, hem anlatmak için o kişiyi çok iyi tanımanız gerekiyor. Yaşayamayan bilemez. Öyle ki, hakkında ezbere yapılacak yorum, hem sizi yorar, hem mahcup eder, hem de muhatabınızın yüzüne bakamaz hale getirir.

Tanımak gerek. Anlamak için, anlatabilmek için yanında olmanız lazım. Çayını içmek, kısa süreli de olsa sohbetine katılmak, yol yürümek, ya da ne bileyim, herhangi bir nedenle de olsa, biz gazeteciler için geçerli sadece, haberini yapmak.

*

Sevgili Mustafa Gök, benim gerçekten her daim sevdiğim, saydığım, değer verdiğim bir isim. Mert, açık sözlü, gönlü gani. O sadece bir eğitimci değil. Hatırı sayılır, bu şehre vefa borcunu ödemeye çalışan iyilik dolu bir esnaf.

İşlerini, yatırımlarını burada tek tek anlatamam.

Şunu bilirim, sosyal yaşama, toplumsal hizmet anlamında katkı veren bir dost. Dünyaya benim gibi pek metelik vermeyi seven biri değil. Hayatı dolu dolu yaşar, insanları sever, yüreği kadar sofrasını da açar, hayır ve hasenatta kimseyle yarışa katılmasa da, imkanları doğrultusunda herkesin yardımına koşar, imkanlarını seferber eder.

İnsani ve vicdani yanı her zaman artılarla dolu bir dost yüreği sevmemek insanlığa, onu sevenlere saygısızlık olur.

Şen olasın sayın Mustafa Gök!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol