Tamam da, bizi kim mars etti?

Öyle dediğime bakmayın, tavla oynamayı bilmem.

Erzincan’da (1993-1995) iken, dönemin valisi merhum Recep Yazıcıoğlu bisikleti ile (semt pazarına bile eşiyle gider, kendi alış-verişini yapar, gerekmedikçe makam aracını kullanmazdı) Sümerbank lokalimize gelir, sohbet ederdik. Bir gün bana, ‘Maraşlı bir çay ısmarla da sana şu tavla oynamayı öğreteyim!’ demişti.

Bende yetenek yok demek, bir türlü öğrenemedim, öğrenmek de içimden gelmedi doğrusu. Heves ve merak da olmayınca, olmuyor işte.

Bir gün makamına gelen partinin il başkanına sert tavırla, ‘Başkan memleketi yönetmeyi bize bırakın, siz gidin siyasetinizi dışarıda yapın!’ diyen, siyasilere ayar verip taviz vermeyen, kolay kolay kabul dahi etmeyen efsane vali merhum Recep Yazıcıoğlu’nu bir kere daha rahmetle anarken, niyetim size tavla oynamayı tavsiye etmek değil elbette.

*

Dün valiler kararnamesi yayınlandı, 5 ilin valisi değişti. Valimizin bu kararname içinde olmamasına sevindim. Şehrin mülki amiri sıfatıyla, feraseti, dirayeti ve şehre dair yazdığı başarı hikayeleri ile kalması şehrimiz adına bir kazançtı.

*

Öte yandan, dün AK Parti milletvekilleri yaptıkları ki bugüne kadar herkesin merak ettiği, ama bir türlü beklenen cevabı alamadığı, tatmin dahi olamadığı meselelere dair tatmin edici, doyurucu, ikna edici ortak açıklama, yüreklere su serpti.

İçinde ne ararsanız vardı. Ki tam da ihtiyaç duyduğumuz, beklediğimiz bir zamanda geldi ortak açıklama.

Kent merkezinde, basın önünde her ne kadar soru almasalar da, o suralar bu açıklama ile cevabını, karşılığını buldu, insanlar d a, ‘işte bu kadar basit!’ demek durumu ile karşı karşıya kaldı.

Ortak açıklamaya imza atan başta Prof. Dr. Vahit Kirişçi olmak üzere tüm vekillerimize teşekkür ediyoruz.

Bakın, alma demesini bildiğimiz kadar elma demesini de biliyormuşuz.

*

Gene AK Parti il başkanlık meselesi… Kabak tadı verse de, yaz masan iman hala koymuyor. Mecburuz yazacağız, gündemde tutacağız. Halkın gönlünden geçen isim Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak iken, bu atamanın 2 isim arasında gidip geldiğini söyleyenler de yok değil.

Kim olduklarını biliyorsunuz, mevcut Başkan Cüneyt Doğan ile Onikişubat ilçe başkanı Mücahit Kara…

Ahmet Gülpak ile Ahmet Saka gerçeğini de unutmadan yazacak olursak, Ankara veya yereldeki dostlar tercihlerini kimden yana kullanacak!

Ya da hiç umulmadık biri mi, sürpriz olabilir mi? İhtimaldir!

Bazıları da ‘istemem, yan cebime koy!’ mantığından hareketle gizli gizli kulisler ve çalışmalar yaparken, tiyatro günlerdir, haftalardır devam ediyor.

Etmesine ediyor da, vatandaşa da, seçmen de sıkıldı bu kararsızlıktan, belirsizlikten. Ha, bu tiyatroyu yazan, sürdüren ve sahneden indirmeyen ben değilim.

Komedi dizisinin senaryosunu yazan da değilim. Kimin eli, kimin parmağı varsa içinde, işte onu bilen yok!

Kim istiyorsa. Aslında, herkesin bildiği gerçek şu, herkes kendi adamını istiyor, kimse kimseyi beğenmiyor, herkes ‘uzayan dal bizden, benden yana olsun!’ derdinde, telaşında, gayreti içinde.

Ankara ne diyor ne düşünüyor, işte onu bilen yok!

*

Yazının başlığına geliyorum, her şey iyi güzel de, tavla bilin bilmeyin, ya da mükemmel zar atın, kime zarf atacağınızı bilemem, bizi kim mars ediyor!

Hem de üst üste!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol