banner1512
Öne Çıkanlar SUYA ZAM YOK BİZİMLE YÜRÜ KAHRAMANMARAŞ!!! ÖZEL SANKO OKULU TENİSTE İL BİRİNCİSİ OLDU YENİLENME GEREKİYOR VE BEN ADAY DEĞİLİM MAHMUT ARIKAN İLE SABAH SOHBETİ

Bu haber kez okundu.

BOSNA İLE DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULUYOR
 Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Bosna Hersek’ten gelen bir grup öğrenci ile birlikte KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Kıllı, Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, Prof. Dr. İsmail Bakan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi İsmail Göktürk, Bosna Gönül Elçisi Osman Nalbant ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KSÜ ile Bosna 2016 Dostluk-Kardeşlik Buluşması programı açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Üniversite olarak elimizi Bosna’ya uzatıyoruz.” diyerek söze başlarken, 2016 yılını Bosna ile dostluk ve kardeşlik yılı ilan ettiklerini belirtti. Başta Bosna’daki üniversiteler olmak üzere diğer kurumlarla da işbirliği için kapıları açtıklarını belirten Deveci, Osmanlı’nın izinde oldukların söyleyerek Orta Asya’ya, Balkanlar’a sonra da Ortadoğu olmak üzere bu işbirliklerine devam edeceklerini söyledi. Bosna ile dostluk ve kardeşlik buluşması programına katılmak üzere Bosna’dan 30 kişilik bir grup öğrencinin de katıldığını belirten Deveci, “Azerbaycan ile yaptığımız işbirliği gibi Bosna ile de yapacağımız işbirliği ve kurduğumuz gönül köprüsü sadece bir yıl ile sınırlı değildir.” şeklinde konuştu.

İKİ MİLYON BOSNALI’NIN CESARETİ

Bosna Hersek’te gönül elçisi olarak Türkçe dersler ve eğitimler veren Osman Nalbant ise yaptığı konuşmada, Osmanlı’nın serhat kenti olarak nitelediği Bosna için “500 yıl boyunca onlar bizler için şehit oldular. 1878’den beri beş yüz milyon Hiristiyan dünyasının arasında iki milyon Bosnalının cesaretine saygı duymalıyız.” İfadelerini kullandı. Osmanlı’nın kültür, tarih ve medeniyet olarak büyük izler bıraktığını belirten Nalbant, Türklere ve Türkiye’ye olan sevgilerine karşı vefa borcumuz olduğunu söyledi. Bosna’ya sadece turistik ziyaret dolayısıyla değil oradaki insanlarla kucaklaşmak için gidilmesi tavsiyesinde bulundu.

İİBF öğretim görevlisi İsmail Göktürk, yaptığı konuşmada, Osmanlı’dan önce Horasan erenlerinin Bosna’ya giderek İslam’ı yaydıklarını daha sonra 1463’te Bosna’nın Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedildiğini ve 1878’de Avusturya-Macaristan yönetimine girdiğini söyledi. Göktürk, Osmanlı medeniyetinin inşa edildiği Bosna’yı 1992 yılında yaşanan savaştan sonra tanımaya başladığımızı söyleyerek, “Bosna’da Osmanlı medeniyetinin izlerini silerek Müslümanları yok etmeye çalışanlar başarısız olmuşlardır.” şeklinde konuştu.

Programda 2015 yılının Azerbaycan dostluk yılı ilan edilmesi münasebetiyle Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Rektör Prof. Dr. Deveci ‘ye teşekkür belgesi takdim edilirken, program, Türk müziği dinletisi ve Bosnalı öğrencilere hediye verilmesi ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1511