Tayvan, Afganistan ve Somali gibi ülkelerin Büyükelçilerini Kahramanmaraş’ta ağırlayarak dondurmanın anavatanı hakkında bilgiler veren Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, geçen yıl makamında ziyaret ettiği Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal’ı Kahramanmaraş’ta misafir etti.
BİZİM EN BÜYÜK SEVDAMIZ ÜLKEMİZDİR
Dondurma alanında Romalılara kafa tutup, dondurmanın doğduğu yerin Kahramanmaraş olduğunu kabullendiren Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, “Türkiye’nin, Kahramanmaraş’ın ve Mado’nun bayrağını, ne kadar çok ülkeye taşıyabilirsek, ne kadar çok ülkeye o bayrakları götürebilirsek, bizim için bir gururdur ve bizim en büyük sevdamız da budur” dedi.
Kahramanmaraş’a gelen her büyükelçiye sadece dondurmayla ilgili bilgi vermediklerini ve Kahramanmaraş’ın yatırım yapılacak tüm yönleriyle tarihi ve doğa güzelliklerini de sunduklarını dile getiren Kanbur; “Biz her zaman ticaretimizi yaparız, burada yaparız, orada yaparız ama ticaretimizi mutlaka yaparız. Hedefimiz ilimizin tarihini, gastronomisini, kültürünü ve doğasını tanıtmaktır. Buraya gelen büyükelçilerimize kentimizin özelliklerini anlatıyor ve yatırımcı getirmeleri konusunda ön ayak olmaya çalışıyoruz” dedi.
DOSTLUKLARI TİCARETE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal’ı Ankara’da makamda ziyaret ettiğini ve davet üzerine Büyükelçi’nin Kahramanmaraş’a geldiğini de hatırlatan Kanbur şöyle konuştu; “Büyükelçimiz Mado hakkında zaten geniş bilgiye sahip olduğunu ve Mado’yu yakından tanıdığını söyledi. Biz de samimi bir atmosferde Sayın Büyükelçi’yi konuk ettik. Ülkesinde Mado’nun şube ağını almak isteyen yatırımcıların olduğunu ve bizimle irtibata geçireceklerini söyledi. Biz de kabul ettik, ne kadar çok ülkede ülkemizin, ilimizin ve markamızın bayrağını dalgalandırırsak bizim için övünç kaynağı olur. Bundan sonraki hedefimiz de yeni ülkeler ve yeni pazarlara açılmak. Sayın Büyükelçi ile kurduğumuz dostluğu ülkeler arası, iller arası ticarete dönüştüreceğiz.” Dedi.
MADO TİCARET VE TURİZM KÖPRÜSÜNÜ KURABİLİR
Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal da yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ı kardeş bir şehir olarak gördüklerini, önceden de Kahramanmaraş hakkında bilgileri olduğunu dile getirerek; “Bu ziyaretle de bunu pekiştirmemiz mümkün oldu. Biz Endonezya ve Türkiye arasındaki ticaret ve turizm köprüsünü vazifesini Mado’nun üstelenebileceğini gördük. Mado gittiği ülkelere, sadece kaliteli ürünleri değil, Türk gastronomisini ve kültürünü de getiriyor. Bu bağlantıyla Mado bunu başarabilecek bir güçtedir” dedi.