Bir mesele, bir kişi, bir olay rayından çıktıysa, seyrinde, yolunda gitmiyorsa, genellikle kişiler bu yazının konusu.

En çok da yerel yöneticiler, bürokratlar, siyasiler ve basın camiası…

Eksen kayması, yine başvurumuz tabi ki Google baba, ‘Dünyanın daha çok yalpalanmasına yol açıyor. Bu da iklim değişikliğinin şiddetini artırıyor ve bazı Avrupa ülkelerini vuran tropik fırtına gibi afetlerin daha sık görülmesine neden olma riski taşıyor!’

Dünyada, yerkürenin eksen eğikliği az azaldığında, mevsimler daha az şiddetli geçer, yazlar daha serin, kışlarsa daha ılıman olur.

Aha size eksen kayması…

*

Peki, yerelde, mahalli siyasette, şehirde eksen kayması ve cicim aylarının bu mesele ile ne ilgisi var diye soracak olursanız, mizaha değil, izaha muhtaç.

Ve de nizah (kavga) ile işimiz yok!

Seçimin üzerinden neredeyse 100 gün geçecek. Bu 100 gün yeni seçilen, koltuğuna yeni oturan başkanlara verilen avans idi. Yapılanmalarını tamamlar, projelerini hayata geçirme fırsatı için zaman ve zemin ararlar, ekiplerini kurar, yavaş yavaş şehrin kronikleşen sorunları ile ilgilenirler diye bekliyoruz.

100 gün…

Bu verilen süre, bu avans yeter size. Vatandaşın daha fazla beklemeye tahammülü yok! Hadi biraz kıpırdanın, kendinize gelin!

Baba oğula vermez iken bu süreyi, bu avansı, değerlendirmek size düşüyor.

*

Şayet eksen kayarsa, bir tarafı eksik kalırsa, topal ördeğe dönüşürse, basın  dahil seçmen de içinde olmak üzere vatandaş artık icraatlar bekliyor.

Geçen hafta sonu Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan tarafından atanmış yeni Bakan geldi şehrimize.

Raporlarını aldılar, her ne kadar basına kapalı konuşsalar ada, soru almasalar da, kısmen bilgi sahibi yaptılar vatandaşı. İnşallah hayırlara vesile olur, inşallah ayakları uğurlu gelir!

Sağlık, ulaşım ve konut şu sıralar bu şehrin en önemli sorunu. Kentsel  dönüşüm, yerinde dönüşüm, rezerv alanı meselesi, TOKİ konutları, hasar tespitleri güncelliğini korurken, bereket versin feraset sahibi bir Büyükşehir Belediye Başkanı var da, rahatız, ümitliyiz.

Fakat aynı süre, aynı avans sayın Fırat Görgel için de geçerli. Bunu aklından  çıkartmasa iyi olur. Dedim ya, daha fazla beklemeye kimsenin tahammülü yok. Sizler de tahammül sınırlarını aşmayın, zorlamayın, bizi imtihan etmeye de kalkışmayın!

*

Eksen kaydı, kayıyor dediysem, gene şu il başkanlık meselesine değinmeden  yapamayacağım.

Yapamadıklarınız, ihtiyaç ve talepleri karşılıksız bırakmanız rakiplerinize, özellikle CHP’ye yarayacak, onlara da geleceğin iktidarına dair yolların taşlarını döşeyecekler.

Son seçimlerde alınan sonuç bunun emaresi, işareti ve uyarısı idi. Bakıyorum, hala bu uyarıyı, bu tepkileri hissetmeyen, görmezden ve duymazdan gelenler var.

Komşularımız Gaziantep ve Osmaniye il başkanlarını seçerken, sizlere daha oyunda oynaştasınız. Lay lom ile vakit geçiriyor, olacaksa benim adamım olsun diyor, başkalarına burun kıvırıyor, Türkçesi adam beğenmiyorsunuz.

Bakın, bir başıboşluk var partide. Ki iktidarsınız, güçlüsünüz, cesaretlisiniz. Ama il başkanını seçme konusunda neyin peşindesiniz, neyin hesabındasınız!

Cicim ayları çabuk geçiyor ve geçecek. Kavga başlarsa, beni aramayın, çağırmayın! Sizi ben bile kurtaramam!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol