Sadece halk otobüsünde olsa neyse, başını sağa çeviriyorsun karşında. Sola çeviriyorsun, aaa, başkan burada imiş, arkanı dönüyorsun başkan esnafın yanında dert dinliyor, sosyal medya mecralarında geziniyorsun, yerinde durduğu yok anlaşılan halkın içinde, hasbıhal ediyor, karne zamanı çocukların sevincini paylaşıyor, sınav döneminde öğrencilere başarılar diliyor, personeli ile bayramlaşıyor, milli maçı gençlerle birlikte dev ekranda izlerken coşkuya ortak oluyor, velhasılı kelam koltuğa yapışıp kalan, koltuk müptelası bir başkandan çok, halkın adamı, halkın bakanı pozisyonu ve misyonu ile insanların gönlünde yer ediniyor.

Özellikle kurum içinde çalışma barışı ve huzurunu sağlıyor bir yandan da. Ki bu çok önemliydi.

*

Hep düşünür, hep yazar, hep önerirdim, belediye başkanları toplu taşıma araçlarına binseler, hatta kılık değiştirseler, yani tebdili kıyafet binseler, halkın arasında yolculuk yapsalar, vatandaş neler konuşuyor, neler istiyor, bir dinleseler derdim.

Bu önerimi zamanında Hayrettin Güngör’e de sunmuştum ama dinlemedi. Vatandaşın beklentilerini, tepkilerini, kurulan empatileri dinleme yanında, halkın yaşamını kolaylaştıracak adımları atmasına vesile olacağını düşünerek ilettiğim talebi tınlamadı bile.

Neyse… Şimdi Hatay Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olduğu yazılıyor, söyleniyor. İnanmadım, inanmak istemedim ama madem emir büyük yerden, başarılı olmasını temenni ediyorum.

*

O gün videoyu seyrettim. Başkan Fırat Görgel toplu taşıma aracına biniyor, yolcuları selamlıyor, kaptan ile sohbet ediyor, aracın temizlik ve diğer unsurlarını (klima) kontrol ediyor, yolculara hitaben bir emriniz, bir arzunuz  var mı diye soruyor?

Halkın beklediği, özlediği tabloyu sergiliyor. Çünkü insanlar, oy veren vermeyen herkes başkanı yanında, aralarında görmek istiyor.

Alışık olmadığımız, rastlamadığınız, duymadığımız icraatı sergiliyor Başkan.

Genel sekreter denilince, bir dönem daha şehrimizde, büyükşehir belediyemizde genel sekreter olarak görevini sürdüren beyefendi kişilik Rüstem Keleş’in iki önemli yardımcısı, yakın mesai arkadaşları var.

Başkanın yükünü alan, sorumluluklarını paylaşan, sevgili Görgel’in elini güçlendiren başta kuşkusuz meclis başkanvekili, şehrin hafızası Mehmet Beşen olmak üzere, hukukçu dost Serdar Atalar, gerekse her daim çevresine pozitif enerji dağıtan Mutlu Kaya, genel sekreter yardımcısı olunca, bu arkadaşlarımız kamuoyunda olumlu tepkiler aldılar.

Fırat Görgel Başkan, bu iki isme hem yetki, hem sorumluluk vererek omuzundaki yükün çoğu atıverdi. Doğrusu da buydu zaten. Ayağına taş değen Başkan Görgel’in makamına çıkmamalı.

Gerek sevgili Beşen, gerekse Atalar ve Kaya, Başkan Görgel’in elini güçlendirdiler, kuruma kimlik ve itibar kazandırma noktasında karşılık buldular.

Görgel’in radikal ve rasyonel kararları olumlu tepkileri beraberinde getiriyor.   

Başkan sayın Görgel’e tavsiyem, belediyede çok oturmayıp, sürekli sahada, halkın, esnafın arasında, onların dertleriyle dertlenmeli, siyasetçilerin, özellikle milletvekillerinin bıraktığı yaraları, açıkları doldurarak, gönüllerde taht kurmayı sürdürmelidir.

Çünkü esnaf kitlesi başta olmak üzere vatandaşlar, hatta AK Partiye oy verenler bile seçim kaybettirmiş, belediyeleri karşı takıma kaptırmış siyasilere, milletvekillerine inanmıyor, güvenmiyor.

Ve… Büyükşehir Belediyesi… Zaten çalışanlar huzura kavuştu. Bir güven ortamı doğdu. Bu da belediyede çalışma barışı ve verimi artırırken, Başkan Görgel’e sahada daha çok dolaşma, vatandaşı dinleme imkânı yarattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol