Merak etmeyin, Fırat Görgel Başkan çoğunlukla seçildiğinde, koltuğa oturduğunda, şehrin sorunlarını zaten çözmüş, önceliklerini belirlemiş, birbirinden kıymetli ve yetenekli ekibini kurmuş, kendisini motive etmiş ruh haliyle, enerjisi ve heyecanı ile bu şehri kısa sürede ayağa kaldıracak.

Bu şehri yönetmeye talip olup da aday olanlara da diyecek bir sözümüz var, güle güle.

Evli evine, köylü köyüne, hadi kardeşim, hadi bekletme!

Beni en çok kaygılandıran, düşündüren mesele, büyükşehir belediyesine gidiyorum, özel kalem müdürünün odası dolu. Kahvede oturur gibi çoğu.

Soruyorlar, ‘Buyurun, size nasıl yardımcı olabilirim?’

‘Yok canım olma, alamayayım, başkanı göreceğim, çok önemli’

Allah Allah neymiş önemli olan?

Arkadaşımız soruyor ısrarla, ‘Başkan yoğun, zaten sürekli sahada, size çay kahve ikram edeyim, bu arada sizi dinlerim, nasıl yardımcı olabileceksem, buyurun söyleyin!’

‘Yok, Fırat Başkanı göreceğim. Kendisini tanıyorum, bizim mahalleden olur, bir hayırlı osun, bir merhaba diyeceğim. Çayını içeceğim!’

Bu mu?

Evet bu!

Bir alt katta yardımcıları var, genel sekreteri, sekreter yardımcıları, meclis başkanvekili, ona gidin!

Yok, illa da Fırat Başkanı görecek!

Kardeşim, dostlarım, hemşehrilerim.

Artık şu çay kahve muhabbetini, hayırlı olsun faslını bırakın! İşini yapsın Başkan. Kendini şehre adamış, sahadan beri gelmeyen, vatandaşın, esnafın onlarca derdiyle dertlenen adamı bir çay için, bir kahve için, bir ‘hayırlı olsun’ aslı için niye rahatsız eder, niye oyalar, meşgul edersiniz!

Artık lay lom’a ayıracak zaman değil bu zaman. O’nu bu kadar meşgul etmenin, oyalamanın, vaktini çalmanın Maraş’a da, size de, bize de bir faydası olmayacak.

*

Günde en az 100 kişi gelse, görüşmek istese, her birine 5 dakika ayırsa, tamam da Başkanın belediyeden çıkmaması lazım.

Sahada olması gereken yerler var. Açılışlar, dışarıdan gelen misafirler, işlerin takibi, vs…

Biz, siz aslında Başkan sayın Fırat Görgel’e iyilik yapmıyoruz. Onun çalışmasına mani oluyor, zamanını çalıyoruz. Bırakın işine gücüne baksın. Bakın çarşılar  taşınacak, konteynerler kaldırılacak, yeni yerleşim alanları belirlenirken, önümüz kar kış, bir an önce esnafın yerini yurdunu bulması gerekirken, başkan ile oturup geyik muhabbeti neyin nesi?

Başkanın ekibi var. Genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, meclis başkanvekili, genç, azimli ve şehri bir an önce ayağa kaldırmak için çırpınan Görgel’in yükünü almaya çalışırken, sen-ben, öteki-beriki başkana yük olmayı bırakmalıyız.

Partisine oy verdiniz diye, oğlunuzu-kızınızı, gelininizi-damadınızı işe yerleştirmek zorunda da değil.

Zaten depremin acıları daha taze, onca yıkılacak bina, kaldırılacak enkaz, rezerv alanındaki işyerlerinin başka yerlere taşınması meselesi var. Bir de 9 Ağustos’ta başlayacak, geleneksel fuarımız olacak ki, şimdi yoğunluğun bir kısmını buraya ayırdı, geleneği yeniden yaşatacak, bu fuar esnafa can suyu olacak iken, sizi düşünen, şehri düşünen, gecesini gündüzüne katıp kendini bu şehre feda eden bu genç ve idealist adamı rahat bırakın da işine gücüne baksın!

Yolda görürseniz hayırlı olsun deyin, çayınızı da gidin başka yerde için!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol