İŞTE GERÇEKLER
1. Abdulhamidhan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği 13 Aralık 1991 tarihinde kurulmuş olup, camimiz inşaatını başlatmıştır.
2. Abdulhamidhan Camii Vakfı; Kahramanmaraş 1.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2011/337 Esas, 2011/790 Karar Sayılı Kararı ile kurulmuş olup, Resmi Gazete’nin 11 Aralık 2011 tarih ve 28143 sayılı nüshasının 275. sayfasında ilan edilerek tüzel kişilik kazanmıştır.
3. Abdulhamidhan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı 04.05.2012 günü saat 14:00’da gerçekleştirmiş, 4721 sayılı kanunun 88. maddesine göre derneğin feshine oybirliğiyle karar verilmiştir. Derneğin menkul ve gayrimenkul varlıkları tespit edilerek yeni kurulan Abdulhamidhan Camii Vakfı’na bağışlanması da aynı genel kurulda oybirliğiyle karar verilip kabul edilmiştir. Derneğin tasfiyesi 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 15.maddesine göre Tasfiye Kurulu tarafından gerçekleştirilmiş, Tasfiye Tutanağı 16.07.2012 tarihinde tanzim edilerek Kahramanmaraş Dernekler İl Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.
4. Abdulhamidhan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne ait menkul ve gayrimenkullerin tamamı Abdulhamidhan Camii Vakfı’na devredilmiştir.
5. Abdulhamidhan Camii Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir surette huzur hakkı, maaş, pirim, ikramiye vs. almamıştır. Çalışmalarımız tamamıyla gönüllülük esasına dayanmaktadır.
6. Vakfımız, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Her yılbaşında yıllık bilançosunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne göndermektedir. Yıllık Denetimleri İç Denetim Raporu ile tespit edilerek bilançosuna eklenir. İç Denetim işlemleri mali müşavirler tarafından yapılır. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün müfettişlerince belirli periyotlarda gerçekleştirilir.
7. Türkiye’de bütün camilerin yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığımıza aittir. Her türlü tasarruf il ve ilçe müftülükleri marifetleri ile gerçekleştirilir.
8. Camilerin mülkiyetleri ise farklı farklı kurumlara, derneklere, vakıflara, şahıslara aittir. Şöyle ki;
Ulu Camii’nin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aittir.
Uncular Camii’nin tapusu Müteveffa Ökkeş UNCU mirasçılarına aittir.
Ravza Camii’nin tapusu Ravza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve hissedarlarına aittir.
Abdulhamidhan Camii ve müştemilatının bütün bağımsız birimlerinin cami de dahil tapusu Abdulhamidhan Camii Vakfı’na aittir.
9. Abdulhamidhan Camii ve bütün bağımsız bölümlerinin tapuları, inşaat ve
kullanma ruhsatları mevcuttur.
- Kahramanmaraşımız’da kullanma ruhsatı olan belki de tek cami Abdulhamidhan Camiimiz’dir.
- Abdulhamidhan Camii gelirleri inşaatı devam eden camiimize, camiimizin bakım ve onarımına, personel giderlerine, 67 mevcutlu Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunun giderlerine harcanmaktadır. Harcama kalemleri yıllı bilançomuzda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne arz edilmektedir.
- Kanunlar nezdinde Türkiye Diyanet Vakfı da Abdulhamidhan Camii Vakfı da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan iki eşit kurumdur.
- Diyanet İşleri Başkanlığı bir kamu kuruluşudur. Türkiye Diyanet Vakfı ise
Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir kuruluştur.
- Türkiye Diyanet Vakfı ve Abdulhamidhan Camii Vakfı faaliyetlerini Yönetim
Kurulları marifetiyle yaparlar ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne karşı sorumluluk taşırlar.
- Vakfımız kurulduğu günden bu güne kadar Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Onikişubat İlçe Müftülüğü ile büyük bir dayanışma içerisinde hizmetlerini
sürdürmektedir.
- Vakfımız hakkında 2 yıldan beri akıl almaz karalama ve iftira kampanyasını
yürüten şahıslar ve iddiaları yayınlayan siteler mahkemeye verilmiş olup
Kahramanmaraş 4.Sulh ve Ceza Mahkemesi’nin 2014/196 sayılı kararı ile mahkum edilmişlerdir. Ayrıca aynı şahıslar hakkında Kahramanmaraş 1.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5.000’er TL tazminat ödenmesine ayrı ayrı karar verilmiş, karar davalılar tarafından temyiz edilmiştir ve sonucu beklenmektedir.
- Son iki ay içerisinde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015/11454
sayılı koğuşturmaya yer olmadığına dair kararına rağmen, aynı iddiaları tekrar gündeme taşıyarak vakfımızın güvenilirliğini ve itimadını sarsmak isteyen, algı operasyonu gerçekleştirmek isteyen iki gazeteci ve bu gazetecilerin yazılarını yayınlayan iki site hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.
- Vakıflar, ülkemizde kanun gereği mahkeme kararı ile kurulurlar ve yine ancak mahkeme kararları ile feshedilirler. Hiçbir şahıs ve kurumun arzusu mahkeme kararı olmadan malvarlıklarına el konulamaz.
- VAKIF MÜTEVELLİ HEYETİMİZ AŞAĞIDAKİ ZEVATTAN OLUŞMAKTADIR.
Mustafa POYRAZ – Eczacı Ejder GÜLÇİN – Sanayici
Ömer Faruk ŞİRİKÇİ – İmam Hatip Sıddık ÖNCÜLOKUR – Sanayici
Hacı Ali ÖZTURAN – Tüccar Ali KARSLI – İşletmeci
Halit BAĞRIAÇIK – Tüccar Memduh KAYA – Yüksek Mimar
Mehmet TEMİZDEMİR – Sanayici Mustafa Hüdayioğlu – Eczacı
H.Mehmet GÜNER – Yüksek mimar Mehmet İLGİN – İnşaat Mühendisi
Bütün bu açıklamalarımız çerçevesinde vakfımız ve yönetim kurulu üyelerimiz hakkında ellerinde bir delil bulunan herkesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaata davet ediyor, karalama kampanyaları ve ittifaklarla kurumlarımızı ve bizleri itibarsızlaştırmaya çalışanlarla mücadelemize sonuna kadar devam edeceğimizi, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
ABDULHAMİDHAN CAMİİ VAKFI
MÜTEVELLİ HEYETİ