Öne Çıkanlar SİYASET DÜNYASININ MEDYA ANALİZİ… SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM! ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNİN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEĞİ SÜRÜYOR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KÖTÜ FUTBOL GÜZEL SONUÇ !

Bu haber kez okundu.

KURTULUŞ COŞKUSU 96. KEZ YAŞANDI

 Müftülük Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama törenleri Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un halkın bayramlarını kutlaması ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ilimize Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası’nı Şanlı Türk Bayrağımıza takmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Bir hamaset destanı nakşedildi bağrına, / Yurdumun arslanları öldü iman uğruna / Ruhlarda bayraklaşan Allah için savaştır, Bu şehitler diyarı işte bu yer Maraş'tır” dizelerinin ardından

Selam sana istiklal için yanan şehir / Selam sana iman dolu göğsüyle düşmana karşı duran şehir / Selam sana her ferdi kahraman şehir /Selam sana ey şüheda” dizeleriyle Kahramanmaraş halkını selamladı.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Hürriyeti olmayan bir milletin Cuma namazı kılması caiz değildir” diyerek bayrağımızın dalgalanmadığı yerde Cuma namazı kıldırmayan Rıdvan Hoca'yı

Vatanımız tek kişi kalana kadar düşmana teslim olunmayacaktır, Gayret bizden yardım Allahtan’dır” diyerek şahlanan Arslan Bey’i,  Şehit olan kocasının silahını alarak "sıra bizde" diyen Senem Ayşe'yi

 “Maraş bize mezar olmadan, düşmana gülzar olmaz” diyerek, varlıklarını inançları ve özgürlükleri uğrunda adayan Mıllış Nuri, Yörük Selim, Evliya Efendi, Çakmakçı Sait gibi bayrağı uğruna şahadet şerbeti içen yiğitleri, Namusuna uzanan elleri kırmak için ilk kurşunu atan ve kurtuluşla simgeleşmiş Sütçü İmam’ı, Süt kadar ak yürekleriyle Maraş'ı sokak sokak, ev ev savunarak, bir devleti tek başına yenen Kahraman ecdadımızı bu mübarek Cuma gününde minnetle ve rahmetle yad ediyorum.

Kadim medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan bu güzel şehrimiz 1919 yılı Şubat ayının 23. günü büyük bir mateme büründü. Yüzlerce yıldır ay yıldızlı bayrağın gölgesinde özgürce yaşadığı vatanı işgal edilmiş, o gün gönüller susmuş, yüreklere kor düşmüş, kuşlar ötmez olmuş, şehre düşman dolmuştu. Şehir, taşıyla toprağıyla, insanıyla kan ağlıyor, ağızları bıçak açmıyor, herkes vatanın işgal edilmiş olmasının acısı içinde kıvranıp duruyordu.

Bütün bu olumsuz şartlara rağmen,

Ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşarım,

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım

şuuruyla, istiklalin sembolü ay yıldızlı al bayrağına, özgürlüklerine, sahip çıkan kahraman ecdadımız, masa başında aziz vatan toprağını paylaşıp, gönül coğrafyamızı param parça etmek isteyen işgalcilere karşı, iman dolu göğsünü dünyanın en güçlü ordularına siper ederek, 22 gün 22 gece süren kadın erkek genç çocuk topyekun mücadelesiyle yeni bir destan yazarak, Çanakkale, Kut'ul Amare ruhunun bitmediğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Bugün de bu şehrin asil ve güzel insanları, 96 yıl önce kahramanlık destanı veren ecdadın torunları olarak, yanı başımızda Halap’te, Şam’da, Türkmen dağında özgürlük mücadelesi veren, aynı medeniyetin mirasçısı olduğumuz, aynı manaviyatı paylaştığımız, aynı dili konuştuğumuz kardeşlerini bağrına basarak, onları en iyi anlayan ensar şehir olmuştur.

Kahramanmaraş sadece İstiklal Mücadelesindeki öncülüğüyle değil, İstikbal mücadelesinde de istiklal ruhunu yetiştirdiği birbirinden değerli fikir ve dava adamlarıyla yeni filizlenen bedenlere de aşılamıştır.

Bugün bizde büyükşehir belediye başkanı olarak yüreğimizde hissettiğimiz İstiklal ruhuyla, memleketimizin istikbal mücadelesinde bize kutsal emanet olan bu şehri en mamur hale getirmek için, gecemizi gündüzümüze katarak azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Omuzlarımızdaki sorumluluğun bilincindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin 12 Şubat Kurtuluş bayramlarını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, her zaman barıştan yana olduklarına dikkat çekti.

Bölgede yaşanan olaylar karşısında Türkiye’nin bir insanlık adası gibi dimdik ayakta durduğunu ifade eden Kültür Bakanı Ünal, “Biz milli değerlerimizi yaşatıyorsak kurtuluş ruhundan dolayıdır. Bizim özgürlüğümüze, bayrağımıza ve hele hele kadınımıza bir el uzatıldı mı işte orada aslan kesiliriz” diye konuşarak Kahramanmaraş Halkı’nın Kurtuluş Bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından Maraş Milli Mücadelesinde cereyan eden Abdal Halil Ağa, Sütçü İmam, Bayrak Olayı gibi olayların temsili olarak sergilenmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterileri sunuldu.

Kutlama programı geçit resmi töreninde öğrenciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle çeteleri ve askeri birliklerin geçişi ile son buldu.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol