Öne Çıkanlar GAZETECİ ADEM GEMCİNİN ACI GÜNÜ BİR TEK O YANMADI… İDDİALAR ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI YEŞİLYÖRE YOLU ASFALTLANIYOR DEMOKRASİ VE ÇOĞULCULUĞA KATKI SAĞLIYOR

Bu haber kez okundu.

RENGARENK İLÇE, ANDIRIN
 İnsan, bırakın okumayı, karıştırırken, kitapçığa göz atarken dahi yoruluyor, özellikle insanın gözünü ve gönlünü okşayan rengârenk kaldırımları, sokakları ve caddeleri görünce, yukarıdaki veciz söze hak veriyor.



“İlçemiz sokak, cadde ve kaldırımlarının yüzde 90’ını renkli parke taşlarla döşettik, lakin ilçe çabuk büyüyor, nüfusu artıyor. Buna rağmen hizmette aksama olmuyor!”
derken,  gayet de mütevazı tavırları dikkat çekiyor.

Doğanın her rengine sahip, üstelik de son 6 yılda eğitimde çağ atlayan, kaleler ilçesi olarak haklı bir üne kavuşan bu şirin ilçemizin Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın makamında otururken, “İsrafçı belediyecilik değil, tasarruflu belediyecilik hizmeti veriyoruz. Bütün bunların yanında, kimseye beş kuruş borcumuz yok. (SSK, Maliye, Özel İdare dâhil) Üstelik de kasamızda yüklü miktarda paramız var” sözleri yanında, yüzünde açan gülücükler, onu daha da güçlendiriyordu.


TEKNİK VE SOSYAL BELEDİYECİLİK!

Sohbetin bir yerinde, gayet başarılı bulduğu Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a ilçesine verdiği destekten ötürü teşekkür ederken, biryandan da geçmiş olsun dileklerini göndermeyi ihmal etmiyordu.

Biz başkanın makamına çıkmadan halkın arasına daldık, sorduk-soruşturduk. Tezcan’a oy veren de vardı, vermeyen de. Ama oy vermeyen dahi memnun. “Hem teknik belediyecilikte, hem sosyal belediyecilikte çok başarılı. Acı-tatlı günlerimizde yanımızda oluyor. Emekleri boşa gitmeyecek” diyorlar özetle.


Bize eski Andırın’ı anlatıyor, resimlerini gösteriyor, bir de yenileri, yapılanları göz önüne koyuyor, aradaki farkı gördüğümüzde, insan hayret ediyor, şaşırıyor, tebrik ediyor, takdir ediyor.

Tezcan, kültürel ve sportif etkinlikler düzenliyor, iştirak ediyor, katkı sağlıyor haklı olarak da halkın gönlünde taht kuruyor.


Su ilçenin en büyük sorunu idi. Üstelik de temiz, kaynak suyu getirdi. 4 ayrı noktadan alınan numuneler temiz çıkınca, “Sularımız cazibe ile geliyor. Suları ilçemize getirirken, bir kuruş dahi borçlanmadık, su kredisinin kuruşuna dokunmadık!” derken, belediye araç parkını araçlarla donatmış, yaklaşık 1 milyonluk araç almış. Teknik belediyecilik için gerekli olanları. Yol ile ilgileniyor, su için uykularını kaçırıyor, halkın da deyimi ile, yerinde bulmak zaten memnun değil, amele gibi çalışıyor, halkın huzuru, refahı için evini-barkını bile ihmal etmiş.


ALLAH YARDIM EDİYOR!

İlçenin nüfusu 8 bin. Rakım l.050… 3 mahallesi mevcut; Pınarabaşı, Yeni Mahalle ve Tufanpaşa… 52 köyü, 59 muhtarı… Belediyenin 18 memuru, 26 işçisi var. Yeşilova ve  Geben adında da iki beldesi. Behsat Kama, Adil Öksüz ve Mehmet Gelir adlarında il genel meclis üyeleri…


Soruyoruz, “Başkanım, İller Bankasından gelen para yetiyor mu hizmetlerin ifası için. Maşallah ilçenin sizinle kaderi değişmiş” Tezcan şu cevabı veriyor kısaca, özetle;  “Allah yardım ediyor!”

Övünmeyi sevmiyor, mütevazılığı da elden bırakmıyor.


Gerçekten, bastırdığı kitapçığa bakıyoruz, her işin başında var. Makamda oturduğunu gören çok az.

Halk da kendisini seviyor, memnunlar. Eeeeeee, yazacak tek kelime kalıyor geriye, o da;  “Allah her beldeye, her ilçeye ve her şehre böyle çalışkan, dürüst, gayretli belediye başkanı nasip etsin!”






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol