Öne Çıkanlar KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN SIKINTILARINI BİLİYORUM ŞAMPİYON SAKARYASPOR ŞİŞMALIKLA GELEN HASTALIKLAR ŞEHİTLERİMİZİN ADI FİDANLARDA YAŞAYACAK DEMOKRASİNİN EN KESKİN VİRAJI

Bu haber kez okundu.

REZERV ALANDA KALAN İŞ YERLERİ İÇİN GEÇİCİ ÇARŞI

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında paydaş kurumlarla birlikte tüm alanlarda çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, rezerv alan içerisinde iş yeri bulunan esnaflar için Piazza AVM yanında yeni geçici çarşı oluşturuyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekiplerce alanda zemin hazırlıkları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek son duruma ilişkin bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “6 Şubat depremlerinin ardından Bakanlıklarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte şehrimizi her alanda daha ileriye taşımak için gayret ediyoruz.

Şehrimizin kalbinde oluşturulan rezerv alanların bir kısmında kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası hızla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından diğer yerlerde de çalışmalar başlayacak” diye konuştu.

“420 GEÇİCİ İŞ YERİ OLUŞTURUYORUZ”

Başkan Fırat Görgel açıklamalarının devamında, “Depremde iş yerleri yıkılan veya kullanılamayacak hale gelen esnaflarımızın ticari faaliyetlerini sürdürmesi için 11 ilçemizin tamamında 3 bini aşkın geçici iş yeri oluşturduk. Rezerv alan içerisinde kalan esnaflarımızın mağdur olmaması için Piazza AVM’nin batısında geçici çarşı oluşturuyoruz. 420 geçici iş yerini esnaflarımıza tahsis edeceğiz.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz burada çalışmalarını sürdürüyor. KASKİ ekiplerimiz de bölgede altyapı çalışmalarına başlayacak. İhtiyaç halinde Gayberli Mahallesi’nde de geçici çarşı alanı oluşturacağız. İnşallah bu alanlar geçici de olsa esnafımıza can suyu olacak. Esnafımızı yalnız bırakmamak için elimizden geldiğince gayret ediyoruz.

Amacımız bir an önce rezerv alanların tamamlanarak vatandaşlarımızın kalıcı konut ve iş yerlerine kavuşması. Kahramanmaraş olarak hep birlikte el ele vererek birlik beraberlik içerisinde şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol