Son olarak Kahramanmaraş`ı sevmek için Kahramanmaraş`lı olmaya gerek yok diyen Şahbazlı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kahramanmaraş`ımıza 5 Nisan l925 yılında İstiklal Madalyası daha sonra 7 Şubat l973 tarihinde ise Kahramanlık payesiyle de ödüllendirilen Kahramanmaraş`ımıza daha Maraş denilmesi, bazı yazar ve tarihçilerimiz tarafından Maraş`ın bir Kahramanlığı yoktur denilmesi bizleri çok üzüyor. 12 Şubat Kahramanlığımızın yıldönümünde Üstadımızın düşlediği Asım`ın nesli olarak yetişmekte olan o gençliğin daha iyi yetişebilmesi için Ülkelerimizin her daim birliğini ve istikrarını, kardeşliğimizin daimîliğini, başta Karabağ olmakla zulmün olduğu topraklarda hakkın berkarar olmasını, zaferin İslam’ın olmasını ve tüm şehitlerimize rahmet, hastalarımıza acil şifalar temenni ederek, ülkelerimize fitne tohumu serpmek isteyen dahili ve harici güçlerin telef olmasını diliyorum.” dedi.
ŞAHBAZLI: KAHRAMANLIĞIMIZ KUTLU OLSUN
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi, Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim ve Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği Öğrenci Temsilcisi, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları Şube Başkanı, İNDEX Derneği Kahramanmaraş temsilcisi ve Zengin Azerbaycan Uğrunda Mücadele Sosyal Birliğinin Türkiye temsilcisi Tural Şahbazlı 12 Şubat Kurtuluş Bayamı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
11 Şubat 2016 Perşembe 17:12
Bu haber kez okundu.
Tural Şahbazlı: “Ermeniler hiç bir zaman kendi iradesiyle karar alamamıştır. Her bir zaman birilerinin elaltısı olmuş, birileri tarafından yöneltilmiştir. Nitekim eğitim gördüğümüz ve gönül elçiliğini yapmaya çalıştığımız Kahramanmaraş şehrinde de ermeniler 1862 tarihinden itibaren isyan etmeye başlamışlar. Kahramanmaraş`ta ikamet eden ermenileri Ruslar, Fransızlar, İngilizler ve Amerikalılar siyasi çıkarlarına alet ettiler. I.Dünya Savaşı sırasında Maraş`taki ermeniler dış güçlerin tahriki ile Osmanlı Devleti`ne karşı isyan ettiler. Çanakkale savaşının devam ettiği kritik günlerde Türk askerini arkadan vurdular. İtilaf Devletlerinin işini kolaylaştırmak için Türk halkına düşmanca davrandılar. İlk iş olarak kendi komşularını, mahallelerinde yaşayanları haince öldürmekten başlamalarına rağmen zafere ulaşamamışlar. 31 Ekim 1919`da Ermeni-Franız lejyon askerlerinin Kahramanmaraş`ın meşhur Uzunoluk Hamamından çıkan Türk kadınlarına el uzatmaları sonucu ayaklanan Maraş halkı Maraş`ın mücadele Kahramanı Sütçü İmam`ın düşman askerlerine attığı o kurşun Maraş Mücadelesini başlatan ilk kurşun oldu. O kutlu Mücadele sonucu Kahramanmaraş`ta yaşayan ermeni ve Fransızlar 11 Şubat 1920`de şehri boşaltmıştır.