Biliyorum kabak tadı verdi. Siz de beklemekten sıkıldınız, bin bir yorumda haklısınız.

Şimdiye kadar kaplumbağaya ihale etseydiniz, Maraş – Ankara arasında iki sefer yapar, problemi çözer, il başkanının kim olacağına dair ismi de alır getirirdi.

Ne günü, ne haftası, aylardır sürüncemede kaldı bu mesele. Sanki memleketin başka derdi, sıkıntısı da yokmuş gibi, millet de ‘AK Parti il başkanı kim olacak?’ sorusuna, cevabına takıldı kaldı. Tabi merak zirve yapmışken hele hele…

Enflasyonu unuttuk, emeklilere yapılan 2.500 liralık ek zammı unuttuk, mutfaktaki yangın kadar orman yangınlarını da unuttuk, kenara koyduk, varsa AK Parti il başkanlığı, yoksa aynı oyun…

Sahne aynı, oyuncular aynı, seyirciler aynı değil. Zira seyirci de aynı oyunu seyretmekten bıktı, usandı.

Salonu terk ettiler!

*

Evet, haftaya kaldı. Bu hafta sonu yerel yönetimler başkanı veya yardımcısı geliyor Kahramanmaraş’a. o geldikleri gün de isim açıklanır mı, çok da ümitli değilim.

Tam yılan hikâyesi. Sağdan sola dön belirsizlik, yukarıdan aşağıya bak, yine belirsizlik sürüp gidiyor. Gidiyor da insanların tahammülü tavan yaptı, sınır tanımıyor iken, artık ne olacaksa, kim olacaksa olsun peşindeler.

*

Neyse… Haftaya kaldıysa her şeyde bir hayır vardır. Önümüzdeki hafta merakımız giderilir, il başkanı atanır.

Alengirli, akçeli işlerle işi, kimseyle bir alıp veremediği, gizli saklı hesabı  olmayan sanki Cüneyt Doğan gibi. Üstelik de güven veriyor. İspat etti bunu.

Geçen haftaki il danışma meclisinde konuşan milletvekili Ö.O.B. Debgici esprili konuşması sırasında sanki ‘İl Başkanımız Cüneyt Doğan’ imasında bulundu. Ben öyle anladım.

Dili mi sürçtü, Allah mı söyletti bilemem!

Bazı dostların da adı geçiyor ama bekleme odasında kalsalar, biraz daha tecrübe kazansalar iyi olur. Siyaset acemi işi değil. Tecrübe, gerektiğinde eline sopayı alabilecek cesaret Cüneyt Doğan’da varken, ‘canım sizi şöyle bekleme odasına alayım!’ diyorum.

Bu benim öngörüm, yanılıyor olabilir miyim, ihtimaller her zaman vardır! 

*

Yeniden geçen haftaki danışma meclisine dönecek olursam…

Yürütme’de görev alan, siyasetin ve bölgesinin hafızası Yusuf Kökünöz ve basın dostu, gönül adamı Murat İldeniz özveriyle çalıştılar, salonun hınca hınç dolmasını sağladılar, misafirlerle bire bir ilgilendiler, kusursuz bir danışma meclisinin oluşmasında başrol oynadılar.

Görevlerinin hakkını verdiler, on üzerinden on puan not aldılar.

Yüreklerine sağlık!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol