Geçen hafta bu sayfada çıkan ve başkanlardan kurulu 11 kişilik kadroya ilişkin kadroyu kurarken, Allaha yalanı sevmez Türkoğlu belediye Başkanımız Mehmet Karaca’ya yer vermeyi unutmuşuz. Bazı dostlar bilinçli olup olmadığı konusunda fikrimizi sorarken, çok kişiden de ses çıktı desem yalan söylerim.

Resmen unutmuşuz Karaca Başkanı. Deprem akıl mı bıraktı ki?

Hemen alelacele yazıya ‘ara notu’ ekleyerek ya takım kaptanı, ya da teknik direktör olarak ikinci seansta yer vereceğimizi duyurmuş, hatamızı bir anlamda kabullenmiş iken, bu kez de siyasi partilerin il ve ilçe teşkilat başkanlarından kurulu bir kadro ile çıktık karşınıza.

Göksun Belediye Başkanı Selim Cüce kadar olmasa da yaş itibariyle birçok belediye başkanından büyük olduğu için, takımın teknik direktörü olarak kendisine görev verirken, tabi saha içindeki dağılımına biz karar verdik. Şimdi bu kararı teknik direktöre versek, taraf tuttu derler, adam kayırdı derler, kendi partisinin adamına torpil geçti derler, sonra da maraza çıkar.

Sevgili Karaca Başkan, hayırlı olsun! Adil davranacağına, her futbolcu kardeşimizle özel olarak ilgileneceğine, takımın şampiyon olması için özverili davranacağını adım kadar eminim ve sana kefilim.

*

Peki o geçen yazıda unuttuğumuz bir şey daha vardı.

Hakem… Kendisi de hatırlattı, meslektaşım sevgili Abid Vanlı lisanslı hakem. Çok maç yönetmiştir yerelde, sahalarımızda. Yan hakem olarak tercihim Mustafa Arguz ve Serdar Bursalı… İkisi de tecrübeli isimler.

Tabi Abid Vanlı dostumuz tecrübeli olduğu için bu kez sahaya süreceğimiz kadronun maçını yönetmek üzere kendisini orta saha hakemi tayin ettik. Adil bir maç yöneteceğine kefilim. Rüşvete, şikeye mahal vermez. Hakemlik için para teklif etsen, elinin tersi ile geri çevirir. Memleket meselesi olunca mesele, mesele kalmıyor.

Beleşe. Karın tokluğuna. Bereket gözü gönlü tok, kalender biri de, itiraz etmez. Hadi ileri gideyim, edemez de zaten! Ben ne dersem, o…

*

Kaleciden başlayalım. MHP İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz. Dönümü ağır olsa da kale için önemli bir isim. Kolay kolay gol yemez, şikeye bulaşmaz, takımı satmaz. Güvenilir isim Allah için.

Sağ bek’e Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Zor’u koyarım. Rakipleri onu zor geçer. Geçit vermez ki. En önemli özelliği, kaleciye geri pas vermez, hep ileriye oynar. Taktiklere ve kurallara riayet eder.

Solbeki CHP Pazarcık İlçe Başkanı Bayram Kunduru’ya emanet ederim. Uyumlu bir oyuncu. Bölgesini ataklara kapalı tutar, geçit vermez. İyi bir kesici. Ayaklarına hakim birisi.

*

Defansı güçlü kılmak gerek. Orta sahadaki oyuncuların galibiyetteki rolünü bilmeyen yok. Bu bakımdan takımın bel kemiği olarak Yeniden Refah partisi İl Başkanı Muhammet Aydoğar’ı koydum defansın başına. Boyu sebebiyle hava toplarına hakim. Top geçer adam geçmez. Akınları önler, sur kadar sağlam fiziki yapısı ile takımın bel kemiği diyebilirim.

Sağ hafa AK Parti Onikişuat İlçe Başkanı Mücahit Kara uygun düşer. Mücadeleyi sever, cengâver gibi savaşır, ileride onayan arkadaşlarını gole hazırlar, bölgesine hakim olduğu için orta sahada top çevirmeyi de sever. Gerekirse zamana da oynayan birisi.

İki ayağını birden kullanan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Çakar bu bölge için biçilmiş kaftan. Fizik olarak da dört dörtlük. Teknik direktörün sevdiği bir isim. Güvenilir oyuncu diyebilirim.

Rakibe göre takım kurma meselesinde bu takımda banko oynayacak oyunculardan biri de Andırın İlçe Başkanı Abdulkadir Kayıran’dır. Güven veren bir oyun stili var. Taraftarla barışık, arkadaşları ile sorun yaşamayan düzgün bir oyuncu. Orta sahanın bel kemiği diyebilirim. Görev ver, gerisine karışma.

*

İleri uca 4 kişi görevlendirmeyi düşünüyorum. Çift santrafor ile sahaya çıkıldığında galibiyet kaçınılmaz olarak tasavvur ederken, sağ açığa AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Mehmet Bölükbaşı uygun düşer. Genç, enerjik adam. Depar atmayı seviyor, santraforu besleyebilir. Takımın vazgeçilmezlerinden biri diyebilirim.

Solaçığa ateş gibi oyuncu ararken, aklıma Ünal Ateş geldi. CHP İl Başkanı Ateş, takım içinde çok konuşsa da, telaşlı oyun stili olsa da çok iyi korner ve penaltı çeken birisi. Defansı dağıtıcı yıpratıcı bir özelliği var. Ofsayttan attığı goller hakemce sayılmasa da farklı galibiyetlerde rolü büyük.

*

Geldik santrafora. Evet, maça çift santraforla başlamak gerektiğini düşünerek ağır hareket etse de bu görev için en ideal isim. Kim mi, tabi ki AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan’dan söz ediyoruz. Transfer sezonu devam ediyor, yerine daha hareketli, eli sopalı birini bulursak değiştirebiliriz. Şimdilik en iyisi bu.

Çift santrafor dedik ama ne İYİ Partide, ne Gelecek Partisinde, ne derde DEVA olmayan partide, ne de ufak tefek takımlarda bu bölge için ideal bir isim bulamadık. Zaten parti de kalmayınca, oyuncular da çil yavrusu gibi dağıldılar.

Derken, MHP’nin acar oyuncusu, kolay çalım atabilen, rakibi oyundan düşüren, penaltı konusunda üzerine oyuncu tanımadığımız MHP Onikişubat İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı aklımıza geldi. Yanındaki santrafor ile aynı takımdan geldikleri için birbirlerine tanıyorlar, uyumlu bir oyun sergiler diye düşündük ve bu bölgeye layık bulduk. Süratli, gençliğini ve enerjisini takıma verebilen nadir oyunculardan.

*

NOT: Bir de milletvekillerinden bir takım kurma gibi düşünce oluştu. Fakat baktım, kadro kurmakta zorlanacağım. Zaten içlerinde birkaçı topu görse karpuz zannedip bıçak çalacak, o nedenle vazgeçtim. Gerçi kayda değer bulamadığımız kadronun da taraftar nezdinde karşılık bulacağını sanmıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol