Öne Çıkanlar Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar TRAFİK ZABITA DENETİMLERE DEVAM EDİYOR BAŞKAN GÜVEN ORUCUNU İFTAR SOFRASINDA AÇTI TERCİH SİZDEN İL BAŞKANI DOĞAN BAŞVURUSUNU YAPTI

Bu haber kez okundu.

KURTUL: "PAMUK, KENT SANAYİSİ İÇİN STRATEJİK BİR HAMMADDE"

Pamuğu şehrin can damarı olarak yorumlayan Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, aile şirketi Nazar Tekstil’in ana iştigal alanı olan pamuk sektörünün, Kahramanmaraş sanayisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Pamuk ipliğinin neredeyse yüzde 40’ının bu şehirde üretildiğine dikkat çeken başarılı iş insanı, “Pamuk, sanayicimiz için stratejik bir hammadde. Bu nedenle, Türk pamuğunun hak ettiği yerlere gelmesi ülkemiz için de çok önemli,” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI ZİRVEDE GURUR VERİCİ TEMSİL

Kurtul, pamuk sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olan ICA Zirvesi’nde "Women in Cotton" oturumuna katıldı. Hem Türk kadını olarak ülkesini temsil etmekten hem de kadın sanayici olarak bu önemli etkinlikte bulunmaktan büyük gurur duyduğunu belirtti. Kurtul, pamuk sektöründe kadınların yerinin ve katkısının önemini vurgulayarak, kadın sanayicilerin pamuk sektöründeki varlığının güçlenmesinin, sektöre yeni bir vizyon katacağına inandığını söyledi.

Kurtul, konuşmasında Türk pamuğunun dünya pazarındaki yerinin güçlenmesi gerektiğine de dikkat çekti. GDO’suz yapısıyla pazarlama açısından büyük bir avantaja sahip olan Türk pamuğunun, bu özelliği kullanılarak küresel markalaşma yolunda ilerleyebileceğini belirtti. Kurtul, “Türk pamuğunun markalaşması ve dünyada hak ettiği yerlere gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz,” diyerek Türk pamuk sektörünün geleceği için umut verici mesajlar verdi.

Pamuk sektöründeki gelişmelerin, Kahramanmaraş’ın sanayisine olan katkısının altını çizen Kurtul, Nazar Tekstil olarak bu stratejik hammaddenin kullanımında önemli rol oynamaya devam edeceklerini belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol