Bu yaşıma kadar cemaatlerle işim olmadı. Ne toplantılarına katıldım, ne dostluklar kurdum, ne de mekânlarına gittim. Adıyaman’a bile gittiğimde (torunlarım sebebiyle) Menzil denilen tüccar ocağına, ticaret ortaklarına dahi gitmeyi kendime zül saydım. Çünkü hiçbir zaman inandırıcı, samimi bulmadım bu tipleri.

*

Epey dediysem yaklaşık 2 yıl kadar önceydi, çarşıda gezerken, (Trabzon Bulvarı) elleri sopalı, uzun beyaz entari giymiş, takkeli 2 ihtiyar denilecek yaştaki garip mahluklar, işyerlerine girip, özellikle genç kız ve erkeklere bir şeyler söyleyip gidiyorlardı.

Dükkanlara, işyerlerine girip çıkıyorlar sürekli.

Merak ettim, bir genç kıza sordum, ‘Evladım bu adamlarla ne konuştun, sana ne söylediler!’

Genç kız, giyimi gayet normal ve başı açık. Saygı duyarız.

Kızın cevabı şu olmuştu, ‘Dinimize göre giyimin kuşamın haram. Namaz kıl, başını kapat!’

Sonra, dönemin Emniyet Müdürü dostumuzu aradım. “Mehmet abi, keşke fotoğraflarını çekip atsaydın!” dediği dün gibi aklımda iken, onu da yapmamıştım.

*

Olay Ordu ilimizde yaşanıyor.

Bu kez televizyonda haberleri izliyor, sosyal medyada gözüme takılan videoları dinliyor iken, yine tuhaf giyimli, sözde Mahmutefendi tarikatı mensubu olduğunu söyleyenler, vatandaşa ahlak dersi verir gibi namaza davet ediyor, giyim ve düşünce konusunda güya tebligatta bulunuyorlardı.

Namaz kılmak, İslam’ın şartı. Bu ibadet, kul ile Allah arasında. Kimse müdahil olamaz, karışamaz. Herkesin sevabı da, günahı da kendine.

İstanbul’dan gelmişler. Vatandaşı namaza davet ediyorlar. Tebliğcinin adı Recep Konuk ve arkadaşı, Ordu caddelerinde dolaşıyorlar.

Derken adamın biri patladı, resmen tepki gösterdi, adeta isyan etti; “Size ne benim namazımdan niyazımdan. Namazdan milleti siz soğuttunuz, dini siz böldünüz, bu tarikat - cemaati siz çıkardınız. Bu milleti siz böldünüz, daha bu milletten ne istiyorsunuz.

İslam dininden başka din var mı? İslam’ı, dinimizi sizden öğrenecek değiliz. Hepimiz Müslümanız çok şükür! Bu cemaatçiler benim yuvamı dağıttı, benim çocuğumu aldı. Defolun gidin buradan!”

*

Tabi video sosyal medyada yayınlanınca tepkiler yorumlara yağdı. Çoğu nefrete varan yorumlar.

Kutuplaşma, ayrışma ve tahrik çoğaldıkça, zaten özellikle şahsım şehrinde depremden sonra travmayı daha üzerinden atlatamayan, geçim sıkıntısı ve barınma sorunu yaşayan insanlarımızı rahat bırakın!

Herkesin inancı, yaşamı kendine.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol