Belediye başkanlarının bir nevi yardımcısı, yerel yönetimlerin en küçük birimi olan muhtarlar, sorumlu oldukları mahallelerin gelişmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi ve insanların yaşamını kolaylaştırması noktasında ciddi görevler üstlenirler.

Kendilerine inanan, güvenen ve bu sebeple oy veren insanları olan borçlarını ödemek üzere seçilirler.

Sorumluluk bilinciyle çalışan, hareket eden, hizmet veren muhtarların başında Divanlı Mahallesi Muhtarı Atilla Erimhan gelir.

Tatlı dili, güler yüzü kadar insani yaklaşımlarını herkesin bildiği sevgili Divanlı Mahallesi Muhtarımız Erimhan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geçen hafta şehrimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki koordinasyon toplantısında, mahallesinde yapılması gereken planlamaların akıbetini sormuş, deprem öncesi mahallesinde 'Kentsel dönüşüm' olduğunu hatırlatarak, depremle birlikte mahallenin yerle bir olduğuna dikkat çekmişti.

Kimsenin bakan karşısında konuşamadığı, soru dahi soramadığı ortamda o cesaretini, mahallesine olan sorumluluğunu hissederek, insanların depremle birlikte kaybolan hayallerini düşünerek, yaşamlarını kolaylaştırmak ve sorunlarına çözüm bulabilmek, dertlerine ortak olabilmek, acılarını paylaşabilme noktasındaki beklentisine dair şu cümleleri kullanmıştı; "Maraş, bir külek yoğurt ise yüzünün kaymağı Divanlı'dır, o nedenle işe Divanlı'dan başlamak lazım. Siz daha önce mahallemizi gezdiniz, sizin Bakanlığınız döneminde mahallede hareketli günler yaşanıyordu. Şimdi ise karanlık şehir oldu Mahallemiz. Kahramanmaraş ayağa kalkacaksa Divanlı önce ayağa kalkmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

*

Bakan Kurum da o ünlü, ünlü olduğu kadar da eski mahalleyi gezdiğini biliyordu. Divanlı Mahallesine özel ilgileneceğine vurgu yaparak şunları söylemişti ezcümle; "Depremi siyaset üstü görerek tüm sivil toplum örgütleri ve muhalif belediye ile süreci hep birlikte yönetmek istiyoruz.

Depremi siyasi malzeme yapmayacağız. 6 Şubat depreminden bugüne başlattığımız konutların sayısı 276 bine ulaştı. Yerinde dönüşüm ile ilgili vatandaşlarımızın taleplerini de gerçekleştiriyoruz.

O günlerde burada hep birlikte mücadele ettik ve bir seferberlik ruhuyla adeta milli mücadeledeki o ruhu yeniden ortaya koyduk. Bu çok önemli bir duruşla, Kahramanmaraş en kısa zamanda ayağa kalkacaktır"

*

Evet, Maraş bir külek yoğurt, yüzünün kaymağı da Divanlı’dır. Övünmek gibi olmasın, benim de çocukluğumun geçtiği mahallem olur.

Şehrimizin bir an önce yaralarının sarılması, ayağa kalkması, ihya ve inşası en büyük dileğimiz. Bu meselede herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekle mükelleftir.

Gönül adamı, cesur adam, yiğit adam, mahalle sakinlerinin sevgilisi, babası, ağabeyi, can dostu Muhtar Atilla Erimhan gibi…

Helal olsun Muhtarıma!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol