Öne Çıkanlar PAKDİL; DULKADİROĞLU BELEDİYESİ BAŞARILI İŞLERE İMZA ATTI 6 YILDIR TAYİN BEKLİYORLAR GÖNLÜMDEN GEÇEN TEK BAŞINA İKTİDAR KALİTEDE DEĞİL FİYATTA REKABET EDİYORUZ KAHRAMANMARAŞ BBS 2-0 ERZİN BELEDİYESPOR

Bu haber kez okundu.

MURAT KOZALAK, “AYAZI YEDİM FAKAT UNUTMADIM!”

31 Mart mahalli seçimlerinde, ilk kez siyasete soyunup Saadet Partisi'nden Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı olup, ancak kader, kısmet misali seçimi kaybeden Murat Kozalak ile sohbet ettik. Biz sorduk, o da açıklıkla sorularımıza cevap verdi.

Ne gazetecide soru tükenir, ne siyasetçide verilecek cevap. Milli görüş geleneğinden gelen işadamına, yaklaşık 2 yıllık siyaset sürecinde yaşadıklarını ve öncelikle Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığından neden ayrıldığını sorduk. 

SAADET PARTİSİ İLE BAĞLARI NEDEN KOPARDI, NEDEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ? KOZALAK’I PARTİDEN UZAKLAŞTIRAN SEBEP, KİM VEYA KİMLERDİ?

“Siyaset market işletmeye benzemiyor. Aslında istifamı 10 gün önce verdim, fakat sosyal medyada yeni paylaştım. İl Başkanımız Av. Ahmet Zor başta olmak üzere, bu partiye severek girdim, pişman da değilim. 2 yıllık bir siyasi bir süreç geçirdim. Bu süreçte çok verimli, güzel çalışmalar içinde olduk. Sayısal olarak kaybetsem de, çok insan tanıdım, çok dostlar edindim. Seçimin üzerinden 6 ay geçti, hem maddi, hem manevi olarak toparlanmamız gerekiyordu. Bize inanan, güvenen dostlardan Allah razı olsun.

Nereye gittiysem, ‘Aradığınız adam benim!’ dedim, bu da çok tutulan bir slogan oldu. Mutluydum çünkü insanların gönlünde yer edinmiştim.

Dostlar, bize inananlar, güvenenler bize bir meydan, bir fırsat verdiler, tanıttılar, tanıştırdılar. Adaylık sürecinde muhtarlarla, esnafla, vatandaşlarla kaynaştık, dertleştik. Sıkıntıları yerinde gördük, tartıştık, biz de projelerimizi anlattık. Neden bıraktığıma gelince, ben esnaf adamım, 30 yıllık doğalgaz işiyle uğraşıyorum. Birçok sivil toplum kuruluşuyla irtibatın ve görevlerim var. Mesleğim, eğitimim ve heyecanım gereği artık STK ile ilgilenmeme gerektiğine inanıyordum.

Kimse herhangi bir dayatma ile karşıma çıkmadı, kendi irademle bıraktım. Murat Kozalak da bir emanetçi, gelir geçer, önemli olan ve kalıcı olan siyasi irade. Teşkilatın dağılmaması, daha da büyümesi adına yerime bir arkadaşı bulmalarını istedim, müsaade istedim. Kaldı ki kimseye bir kırgınlığım olmadı. Kimseden incinmedim. Ha, pes etme, siyasetten vaz geçme diye bir şey yok, olmaz da zaten. Çünkü halka söz verdik, hizmet için yola çıkmıştık. Bunun dönüşü yok! Ha, yarın zaman ne gösterir, onu da Rabbim bilir!”

BIRAKTIKTAN VE PARTİ İLE BAĞI KOPARDIKTAN SONRA ÖZGÜR KALAN MURAT KOZALAK, YENİ BİR YOL HARİTASI BELİRLEYECEK Mİ, BİR PARTİDEN, BİR KİMSEDEN TEKLİF GELDİ Mİ? ÖRNEĞİN AYNI GELENEKTEN GELEN, AYNI GEMİNİN YOLCULARI OLAN MİLLİ GÖRÜŞ KANADININ DİĞER PARÇASI  YRP’NDEN TEKLİF ALDI MI? DEVAM ETTİK, AK PARTİYE GEÇMEYİ DÜŞÜNDÜN MÜ?

“Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Muhammed Aydoğar’ı tanıyor, takdir ediyordum. Bu süreçte hiç görüşmedik. Lakin Mehmet Akpınar Başkanımla hiç görüşmemiz olmadı. İnsanların gönlüne girdiyseniz, size de inanıyorlar,  güveniyorlarsa, partilerin, teşkilatların ve yerel yönetimlerin üst kademesinde bunlar konuşulur. Tabi ki siyaseti bırakmış değilim, benim ideolojime, benim değerlerime, görüşlerimize, geleneğimize bağlı olan herkesle görüşebilirim. Biz hizmet adamıyız. Yani teklifleri değerlendiririm, kaldı ki tekliflere açık biriyim. Tek başıma karar vermiyorum. Tek başınıza karar verirseniz, bazen yanılabilir, hatta üzülürsünüz. Benim de bir ailem var, babam var. Siyasi tecrübesi olan birisi. Kültürümüz, geleneğimiz gereği danışırım, istişare ederim. Zaman, zemin ve şartlar müsait olduğunda elbette peki derim. Çünkü siyasete, hizmet noktasında nokta koymuş biri değilim. Şu an bağımsızım, yarının neler getireceğini ancak Rabbim bilir! Rabbimden hep şunu istedim, bir yere, bir ilçeye hizmet noktasında katkım olacaksa, benim önümü aç! 

Son oarak sordunuz cevap vereyim, AK Parti ile örtüşen yanım yoktu, geçmeyi hiç düşümedim." 

DULKADİROĞLU İLÇE BELEDİYESİ İÇİN 13 ADAY VARDI. KAZANAMAYACAĞINIZI BİLİYORDUNUZ Kİ BUNU SİZ DE İFADE ETTİNİZ. BİLE BİLE NİYE BU YARIŞA, BU MACERAYA NEDEN GİRDİNİZ! ŞOV VEYA REKLAM PEŞİNDE MİYDİNİZ? NEYİ İSPATA ÇALIŞTINIZ!

“Güzel bir soru, ki bekliyordum, bunu da ancak siz sorabilirdiniz. Cevap veriyorum; Şov yapmayı sevmem, reklama da çok şükür ihtiyacım yok, olmadı. Kaldı ki yapım, karakterim, siyasi ve iş ahlakım buna izin vermezdi. Tabi heyecanlıydım. Seçilseydim niyetim ilçeme, havasını soluyup suyunu içtiğim topraklara, halkıma hizmet etmekti. Kısmet değilmiş, olmadı.”

SEVGİLİ MURAT KOZALAK, 31 MART MAHALLİ SEÇİMLERİNDE CHP İLE İTTİFAK HALİNDEYDİNİZ. YARIŞI KAYBEDİNCE, SEÇİLEMEYİNCE CHP KANADINDAN, MİLLETVEKİLİ VEYA TEŞKİLATTAN ARAYIP DA BİR ‘GEÇMİŞ OLSUN!’ DİYEN OLDU MU?

Burada gülümsedi, şu cevabı verdi; “Bekledim, ancak ne yazık ki ne arayan oldu, ne soran. Siyasetin karakterinde var demek, kaybedenin yanında kimse olmuyor, durmuyor. Dedim ya, zemheri ayında olmasak da, ayazı yedim, fakat unutmadım!”

Sayın Murat Kozalak’a teşekkür ediyoruz.

NOT: SON KULİS BİLGİSİ; sevgili Kozalak Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Muhammed Aydoğar ile görüştü, muhtemelen il başkan yardımcısı, belki ileride Dulkadiroğlu ilçe teşkilat başkanı olabilecek.   

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol