Sınırlı sorumlu sanayi sitesi yapı kooperatif seçiminde son haftaya gelince, gazetemizin patronu Mehmet Fiskeci ağabeyim, ‘Sen de sanayi esnafısın, tanıyorsun hepsini. Adayları da tanıyor, kimin yüreğinin kaç okka çektiğini de biliyorsun! Bir köşe yazısı yaz da milleti aydınlat!’ deyince, ricayı emir telakki edip bilgisayarın başına geçtim!

Doğrudur, seneleredir küçük sanayi sitesindeyim. Sanayi esnafının durumunu en yakından bilen, takip eden biri olarak, özellikle depremden sonra yaşananlara da tanıklık ettiğim için, kaldı ki hepsi de arkadaşımız, tanıdıklarımız olunca, kimseyi üzmeden, kırmadan, dökmeden yazmak gerektiğine inandım.

*

3 aday var. Her 3’ü de sanayi esnafı. Küçük sanayi sitesi esnafının sorunlarını, dertlerini, ihtiyaç ve taleplerini bilen insanlar. Her 3’ü de kuşkusuz iyi niyetli.

Zaten şu sıralar adayları yerlerinde göremezsiniz. Kapı kapı,  dükkan dükkan geziyor, kendilerini anlatıyor, oy devşirmeye çalışıyorlar. Bunun adına da kulis çalışması diyorlar.

Geceleri yok, gündüzleri yok, hafta sonları bile yok. Şu sıralar insanlar tatile gidip gönlünde, kafasınca tatil yapmak varken, adaylar harıl harıl ikna turundalar.

Aslında bu seçimi kimin kazanacağı belli.

Saha ve seyirci avantajını dikkatten ve gözlerden kaçırmayın derim! Öte yandan tecrübe para ile satılmıyor!

Yani, banko tecrübe ve güçlü kadro ile yola çıkan Müjdat Bayazıt.

*

Evet, iddialı bir yazı oldu belki ama seçimin galibi şimdiden belli. Hani bazı maçlar, seçimler vardır, siz güçlü bir kadroya sahipsinizdir, karşınızdaki takım amatördür, daha maç başlamadan 1-0 öndesiniz demektir.

Şu da var, bazen küçük takımların, ciddiye almadığınız adayların, fark atarız dediğiniz takımların büyük takımlara kafa tuttuğunu, hatta yendiğine az mı şahit olduk.

O bakımdan rakiplerinizi asla küçümsemeyeceksiniz!

*

Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak.

Kim layık ise, kim başarılı olacak ise, kim daha güçlü bir kadroya, ekibe sahip ise, ona hayırlı olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol