Bu soruyu halkım adına daha önce de sordum, çıkıp bir açıklama yapan, vatandaşı aydınlatan yok! Yoksa, yenisini yapma adına yanında yönünde arsam yok size verecek! Bazı gazeteci arkadaşlarımız da duyarlılık gösterdiler, meseleyi gündeme taşıdılar. Alınan cevap var mı, yok! Neyi, kimi bekliyorlar, anlamış değiliz. Ya cesaretleri yok, ya da zamanları.

Acaba hangisi?

*

Herkes yıkımı bekliyor. Kulaktan kulağa ‘yıkılacak’ sesleri geliyor. Sosyal medyanın zaten rahat durduğu yok, ağzı olan konuşuyor da, dili olanların, meselenin içinde olanların sesi çıkmıyor. Sahi, yıkacak mısınız?

Türk toplumu yapmaktan çok yıkmayı seviyor. Sözle yıkıyoruz, nazarla yıkıyor, yazıyla yerden yere vuruyoruz. Yapıcı olmayı düşünen yok!

Deprem yaşadık 6 Şubat’ta. Yahu siz sağlam stadyumu yıktınız. Yıktınız da boyunuz mu uzadı, uçakların seferi iptal edilmez mi oldu, Göksun-Elbistan yolu mu yapıldı, Türkoğlu-Nurdağı yolu sıcak asfalt mı gördü?

Yıkmayı seviyorsunuz. Niye, neden, niçin? Yoksa birilerine peşkeş çekmek gibi niyet mi hasıl oldu, oluyor, olacak!

*

Tasarruf tedbirleri kapsamında 10 liranın bile hesabı yapılırken, 6 Şubat depremiyle birlikte şehrimizde sağlık sektörü ciddi yara alır, özel hastaneler bile yıkım sebebiyle hizmet veremez iken, az hasarlı olan Necip Fazıl Şehir Hastanesinin yıkılacak olması vatandaşlardaki kaygı ve endişeyi artırıyor!

Depremde hasar görmeyen, zarar görmeyen kamu kurumu, özel mülkiyet ve işyerleri yok. Az hasarlı binalar, kamu kurumları ve işyerleri bakım-onarımdan geçerek, devam eden hayata yeniden sunuldu.

*

Soruyoruz: Hal böyle iken, az hasarlı olan bu büyük sağlık kuruluşunu, milli serveti neden yıkacaksınız? Hangi şartlarda yapılmış, kaça mal olmuştu. Kümes mi inşa ediyor, ahır mı yapıyorsunuz ki yık, yenisini yap!

Bu kadar kolay mı yani.

Sonra…

Kime peşkeş çekiyorsunuz?

Depremden bu yana bakım ve onarımını yaptırarak, güçlendirerek, üstelik de acili dahi çalışır, hizmet verirken, yıkım kararına kim-kimler karar veriyor?

Yazık günah değil mi?

Elimizde hasar tespit raporu var!

*

Bu rapor Bakanlık nezdinde de varken, şehirde zaten sağlık hizmetleri sekteye uğramışken, insanları Yörük Selim Hastanesine mahkûm ve mecbur edilmişken, şehrin en büyük sağlık kuruluşunu yıkmak kimin fikri?

Zaten bu hastane yoğunluğu taşıyamaz, yoğun hasta yığılımı sebebiyle sağlık personeli yeterli hizmeti dahi veremez iken, yetersiz bina bu yükü taşımakta zorlanırken, Necip Fazıl Şehir Hastanesinin önemi bir kere daha ortaya çıkıyor.

Yıkacaksınız ve kime peşkeş çekeceksiniz!

Edindiğimiz bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hasar Durum Tespit Daire Başkanı Altan Özmen’in dahi bu meseleden bilgisi varken, bürokratlarımızın, siyasilerimizin bu yıkıma dur demesi için ne bekleniyor!

*

Ülkede yaşanan ekonomik darboğaz meydanda. Devlet tasarruf tedbirleri ile ekonomisini güçlendirmeye çalışırken, siz aza hasarlı binayı güçlendirmekten neden imtina ediyorsunuz.

Sağlık Bakan Yardımcısı, bu şehirde valilik yapmış, şehri bilen, 4 ay önce de Bakanlıkta bizzat ziyaret ettiğim, çayını-kahvesini içtiğim, şehrin sağlık meselelerini konuştuğum sayın Kürşat Kırbıyık

Şehrimizin siyaseten büyüğü, Tarım ve Orman Bakanımız, güçlü isim, Ankara’da dahi sözü geçen, bürokrasiyi, siyaseti bilen sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi…

Şehrimiz için bir değer olduğuna inandığımız valimiz sayın Mükerrem Ünlüer…

Bu şehre hizmet etmek için seçilmiş çok kıymetli milletvekillerimiz.

Şehrin öz evladı, şehir için bir fırsat ve biri şans olduğuna herkesin hemfikir sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fırat Görgel…

Bu çağrım sizlere.

*

Filistin’de, Gazze’de lanet olası İsrail zulmü altında hayatını kaybedenlere çocuk ve sivillere rahmet dilerken, zalim İsrail’i kınarken, bu zulme dur  derken…

Lütfen yıkılacağı söylenen bu hastaneyi kurtarın!

Yıkıma ‘dur!’ deyin, birilerine peşkeş çekilmesinin önünde set oluşturun!

Milli servet. Bir seneden beri acili hizmet verdiği halde diğer ünitelerin bir bölümü devre dışı kalırken, bakım ve onarımı, güçlendirmesi yapılarak sağlık sektörüne, şehrimize kazandırılması çok zor olmasa gerek!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1488