Öne Çıkanlar KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN SIKINTILARINI BİLİYORUM ŞAMPİYON SAKARYASPOR ŞEHİTLERİMİZİN ADI FİDANLARDA YAŞAYACAK ŞİŞMALIKLA GELEN HASTALIKLAR DEMOKRASİNİN EN KESKİN VİRAJI

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ATEŞ: EĞİTİMİN KALİTESİ HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR

EĞİTİM SİSTEMİ VE SORUNLAR

CHP İl Başkanı Ünal Ateş, basın toplantısında yaptığı konuşmada, AKP hükümetlerinin eğitimi bir “yapboz tahtasına” çevirdiğini belirtti. Ateş, “Sözleşmeli, kadrolu öğretmenler kendi arasında ayrıştırılıyor, öğrenciler ve eğitimin niteliği her geçen gün daha kötüye gidiyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta tam teşekküllü bir hastane olmamasının da altını çizen Ateş, sağlık hizmetlerinde de ciddi eksiklikler olduğunu vurguladı.

24 SAAT SÜREN EĞİTİM MARATONU

CHP İl Sekreteri Demircioğlu, Ankara’da 24 saat süren Eğitim Maratonu’nun sonuçlarını açıkladı. Programın açılışını CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığını belirten İl Sekreteri, eğitim sistemindeki sorunların tartışılması için 24 saatin yetmediğini söyledi. “Eğitim sistemimiz ne çağdaş, ne laik, ne bilimsel, ne de kamusal bir hizmet anlayışına sahip” diyen İl Sekreteri, eğitimin birçok bileşeninin mevcut durumlardan rahatsız olduğunu ifade etti.

AKP’NİN EĞİTİM POLİTİKALARINA ELEŞTİRİLER

AKP iktidarının eğitim sistemini kasıtlı olarak baltaladığını iddia eden CHP İl Sekreteri Demircioğlu, liyakatsiz atamalarla eğitim kalitesinin düşürüldüğünü söyledi. Eğitimin dinselleştirildiğini ve piyasalaştırıldığını belirten İl Sekreteri, köy okullarının kapatılması ve taşımalı eğitimin zorunlu hale getirilmesini eleştirdi. Deprem bölgelerindeki çocukların eğitim sorunlarına da değinen İl Sekreteri, çocukların hala yetersiz şartlarda eğitim gördüğünü ifade etti.

EĞİTİMDE ULUSLARARASI SIRALAMALARDA GERİ DÜŞÜŞ

Demircioğlu, Türkiye’nin uluslararası eğitim sıralamalarında gerilediğini belirterek, 2022 PISA araştırmasında Türkiye’nin matematikte 39, fende 34, okumada 36’ncı sırada yer aldığını söyledi. Eğitim yatırımlarına ayrılan bütçenin sürekli olarak düşürüldüğünü vurgulayan İl Sekreteri, iktidarın çocukları camide bowling oynatma gibi pedagojik olmayan faaliyetlere yönlendirdiğini ifade etti.

ÖĞRETMENLERİN DURUMU VE MÜLAKAT SORUNU

Demircioğlu “öğretmenlerin ekonomik ve sosyal koşullarının kötüleştiğini belirtti. Öğretmenlerin farklı kategorilere ayrılarak ayrıştırıldığını ve mesleklerinin itibarsızlaştırıldığını ifade eden İl Sekreteri, “Öğretmenlik Mesleği Kanunu”nun öğretmenlerin haklarını hiçe saydığını söyledi. İl Sekreteri, mülakat sisteminin öğretmen alımlarında adil olmadığını ve liyakat yerine siyasi amaçlarla kullanıldığını iddia etti.

ÜNİVERSİTELERDEKİ SORUNLAR VE MESLEKİ EĞİTİM

Üniversitelerin demokratik işleyişine son verildiğini belirten İl Sekreteri Demircioğlu, nitelikli öğretim görevlilerinin okullardan uzaklaştırıldığını ve öğrencilerin sosyal etkinliklerinin engellendiğini söyledi. Ayrıca, mesleki eğitimde çocukların yasal olmayan şartlarda çalıştırıldığını ve çocuk işçi ölümlerinin arttığını ifade etti.

EĞİTİM MARATONU’NUN SONUÇLARI

CHP İl Sekreteri Demircioğlu , Eğitim Maratonu’nda elde edilen sonuçların paylaşılacağını belirtti. CHP olarak eğitimin niteliğini artırmak için mücadele edeceklerini ve AKP’nin eğitim politikalarına karşı her alanda mücadele edeceklerini söyledi. İl Sekreteri, “Laik, bilimsel, nitelikli, demokratik, kapsayıcı ve kamusal eğitim haktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

CHP’nin 24 saat süren Eğitim Maratonu, Türkiye’deki eğitim sisteminin sorunlarına dikkat çekerek, çözüm önerilerini tartışmak için önemli bir platform oluşturdu.

Toplantıya İl Başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Kemal Keleşer, Onikişubat İlçe Başkanı Cahit Özdemir, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Lütfiye Köroğlu katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol