Siyasette bir penaltıdır tartışması alıp başını gitti. İlk kamuoyu ile paylaşan, fitili ateşleyen CHP Genel Başkanı Ecz. Özgür Özel oldu. Laf da şuradan çıktı, önümüzdeki dönemde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Kimisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yakışır dedi.

Kimisi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı layık gördü.

Bazı çevreler de Özgür Özel özelinde Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiasını ortaya atınca, Özel de kesinlikle düşünmediğini söyledi, ‘yokum, bu kadar net!’ deyiverdi.

Tabi televizyonların tartışma programı bu minval üzere yürüyünce, Özgür Özel de çıktı, ‘ben takım kaptanı olarak penaltıyı kime istersem ona attırırım!’ deyip çıkıverdi işin içinden.

Meydanda fol yok yumurta yokken, bu iddia, bu isimler neden, niye, niçin çıktı sahaya, gündeme geliverdi, bilmek mümkün değil. Herkesin kafasında bir hikâye, proje var, yazıp, okuyup duruyor.

*

Onlar kendi aralarında didişe, tartışa dursun, bana sorarsanız, (ki sorduğunuz da yok zaten ve de soru kabul etmiyorsunuz!) yerelde, yani Maraş’ta penaltı çekecek oyuncu var mı?

Geldik mi zurnanın zırt dediği yere.

Ben futbolcu adamım. Öyle kâğıttan, paçavradan değil, lisanslı hem de. Geçmişte tabi. Takımı çalıştıran, kadroyu kuran, oyuncuları sahaya sürene biri olsam, tabi ki saha içinde vuku bulduğunda penaltıyı kimin çekeceğine ben karar veririm.

Her adam penaltı çekemez.

Her oyuncu kaleciyi ters köşeye yatıramaz, her futbolcu penaltıya dahi estetik kazandıramaz! Usta işi bu işler.

*

Şimdi, yerelde siyaset yapan oyuncuları, pardon siyasetçileri getiriyorum gözümün önüne.

Sahaya sürdüğüm milletvekillerine penaltı atış yaptırsam, havalarından geçilmez. Hoş atacaklarını da sanmıyorum ya, neyse. Ya ıska geçerler, ya topu taca atarlar! Hiç gol attıklarını gören, duyanınız var mı aranızda?!

Şimdi kalkıp isimlerini zikretsem, zaten gıcık kapıyorlar, maraza çıkacak, ‘yahu bu adam ne istiyor bizden!’ diye kahır koyacaklar, sitem edecekler, belki de ağızlarını bozacaklar!

En iyisi, nazım yereldeki belediye başkanlarına geçiyor, dedim siyasilerle uğraşmaktansa, zaten oynasalar bile takımın galip gelme şansı yok, kolektif oyun bilmezler, kendilerine çalışır, tribüne oynarlar.

O bakımdan metropol 2 ilçemiz var, bir de büyükşehir belediyesi. 11 kişilik kadroya aldığımda, rakip de penaltıya sebebiyet verdiğinde, şimdi sıkı durun, penaltıyı kimin atacağına karar vereceğim!

*

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı sevgili Mehmet Akpınar’ın gençliğinde futbol oynayıp oynamadığını bilmiyorum. Bildiğim tek şey, iyi bir pehlivan olduğu. Güreşe ilgi duyduğu. Bu yaşta mindere veya çayırda güreşe tutsa, evvel Allah yıkmayacağı güreşçi olmaz. Yetenekli adam. O bakımdan bile bile lades deyip penaltı çektirmek, yenilgiyi kabullenmek demektir ki, öyle bir riski göze alamam! Vazgeçtim.

Haaa… İşte sporcu. Şöyle bir geriye dur bak, oyuncu tipi var. Stili de, fiziği de mükemmel. Genç adam. Kim mi, tabi ki Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş. Soyadı bile buram buram futbol kokuyor iken, penaltıyı ona çektirebilirim.

18 sahası içinde penaltıya sebebiyet verdirir mi, verdirir. Rakibi oyundan düşürüp çalım atar mı, alasını yapar! ‘hadi, şu penaltıyı sen at!’ desen atar mı, kaleciyi ters köşe yapmazsa ne derseniz deyin!

*

Ammaaaaa…

Favorim Büyükşehir Belediye Bakanı Fırat Görgel. Öyle bir penaltı çeker ki, kaleciyi ters köşeye yatırdığı gibi, topu doksana çiviler, kaleci topu göremez bile. Allah var, usta oyuncu.

Gençliği futbol oynamakla geçti. Bunu dedim diye telefon açıp, ‘yahu Mehmet abi yaşlandık mı ki, daha gencim!’ deyi gönül koysa da her şey bir yere kadar.

Ama yine de klas adam. Ona güvenirim herkes gibi. Takımın galip gelmesinde önemli rol de oynar, takım kaptanlığını versen oyuncuları mükemmel motive eder, oyun kurucu özelliği yanında, takım arkadaşları ile koordinasyon sağlar, bireysel oyundan çok, kolektif oyun tarzını, stilini benimsediği için ve hem de her iki ayağını mükemmel kullandığı için, penaltı atışlarında favori oyuncudur Fırat Görgel. Mahcup etmez, utandırmaz kendisine güvenenleri. Taraftarı da coşturur, motive eder!

Banko!

*

Bazı siyasiler var, kendini allam-e cihan zanneden. Bırakın penaltı çektirmeyi, bırakın 11’de sahaya sürmeyi, yahu onları kadroya bile almam!

Kendime küfrettirmek istemem!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol