Türkoğlu ilçesini değişimi ve dönüşümü için gece gündüz çalışan ve 6 Şubat depreminde sonra da ilçesinin normalleşmeye dönmesi için büyük gayret gösteren Türkoğlu Belediyesinin başarılı Belediye Başkan Osman Okumuş, işadamlarının ilçeye yaptığı yatırımların yanında Devlet Yatırımlarının da gelmesinde büyük katkı sağladı.
TÜSAŞ'ın Türkoğlu ilçesine kurulmasında büyük emeği olan Osman Okumuş, Türk savunma sanayisi destan yazarken Türkoğlu ilçesini de bunun bir parçası yaptı.
Başkan Osman Okumuş, "TUSAŞ tesislerinde göklerin çelik kanatlarının parçaları, ayrıca yine göklerin ağır abisi ATAK 2 helikopterinin bazı parçalarının üretimine başlanacak. Bu gurur başta Türkoğlu’na daha sonra ülkemize yeter….
Savunma sanayinde geldiğimiz nitelik ve nicelik bakımından artık üst ligleri zorladığımız herkesin malumu. Doğa Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Somali’de ve tüm mazlum coğrafyada güçlü olmamızın tek nedeni yerlilik ile üretilen savunma sanayi ürünleri….
Sayın Cumhurbaşkanımızın Savunma Sanayi İcra komitesinde aldığı karar ile Savaş gemisi üretimi yapılacağını duyurmuştu. Bu kararın hemen arkasından, Deniz ikmal ve muharebe destek gemisi TCG DERYA, lojistik destek gemisi TCG Üsteğmen ARİF EKMEKÇİ gemileri ile MARLİN silahlı insansız deniz aracı (SİDA), 19 Ocak’ta Yalova’da düzenlenen törenle hizmete girmişti.
Türk savunma sanayiinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelerin hepsi gün yüzüne çıkıyor. Artık hızına yetişemediğimiz şekilde yeni ürünler çıkıyor. Bu coğrafyada ayakta durmak ve mazlum seslerin umudu olmak için güçlü savunma sanayi gerekiyor. Çok şükür ki artık bizde ona ulaştık.
Türkoğlu ilçemizde bulanan TUSAŞ tesislerinde, nesil 5 olarak bilenen yerli savaş uçağımız KAAN’ın ve göklerin ateş kanadı olarak bilenen ATAK 2 ağır taarruz helikopterlerinin aviyonik parçalarının üretimine başlanılacak. Türkoğlu ilçemiz bu üretim ile birlikte artık global dünyanın bir üretim parçası olarak adını tarihe yazdıracak.
Bu vesile ile başta dünya liderimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, genç mühendislerimize, beyin kadrosuna teşekkürlerimi bir borç bilirim.