Lafa bak, hizaya gel. O nasıl soru öyle dediğinizi duyar gibiyim de, hemen sinirlenmeyin, öfkelenmeyin öyle. Bir okuyun, sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Mesele şuradan açıldı; Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, su gibi geldi-gitti, yani emekli olunca, sanayiciler giden valiye haklarını helal etmemişler.

Görevde iken niye söylemediniz bunu da, gidince, arakasından konuşmak ne kadar ahlaki, ne kadar masumane!

*

Vali giderken veda mesajı yayınlıyor, halk ve sanayiciler de tepki koyuyor, kentin gelişimini engellediği için. ‘Sizi Allah’a havale ediyoruz!’ demiş sanayiciler.

Vali Ali İhsan Su, aş haddinden emekli oluyor, sosyal medyadan veda mesajı  paylaşınca, arkasından demediğini bırakmıyor sanayiciler özellikle. Eleştiriler, tenkit ve tepkileri çeşit çeşit, bunlara girmeyeceğim, beni-bizi-sizi de ilgilendireceğini sanmıyorum.

Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın dediği gibi, ‘Gidenin ardından ağlamaya değmez hayat, gelecekleri bekle, gidecek varsın gitsin!’

Yani güle güle!

*

Mesleği, etiketi, kariyeri ne olursa olsun, her insanın farklı karakter ve ruh yapısı var. Herkesin ayran içişi başka. Kimi sürahiyi kafasına diker, kimisi bardakla yudumlar, kimisi de pipet kullanır. Hangisinden zevk alıyorsa!

6 Şubat deprem ile birlikte, insanlar canlarını, hatıralarını, birikimlerini ve hayallerini kaybedip, enkazla birlikte uzaklara taşırken, herkes can havliyle yaşama tutunurken, halkın içinde olan, insanların yaşamını kolaylaştırmak adına canhıraş çalışan bürokratlarımızdan biri de şehrimizin valisi sayın Mükerrem Ünlüer idi.

*

Gerek günlük, gerekse sosyal yaşamda halkın yanında olan, basın dostu da diyebileceğim kadirşinas bürokrat, insan evladı sayın Ünlüer, şehrin gelişimi, yaşamın normale dönmesi, şehrin yeniden ihya ve inşası noktasında siyasiler, belediye başkanları ve sivil topum kuruluşları kadar gayretli.

Zaten kendisi bir sanayici dostu. Onların dertlerini dinliyor, yardımcı olmak için, yaralarına merhem olabilme adına gecesini gündüzünü halktan esirgemiyor.

Diyarbakır sanayicisi ayıp etmiş, sıkıysa görevinin başında iken hakkınızı helal etmeseydiniz, arkasından demedik laf bırakmasaydınız. Sıkardı çünkü.

Delikanlı, dürüst ve samimi olsalardı keşke.

O bakımdan biz kendisinden şikâyetçi değiliz.

Bilhassa ve özellikle memnunuz, Allah razı olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol