Öne Çıkanlar 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. DULKADİROĞLUNDA BOŞ ALANLAR MOBİL EKİPLE TEMİZLENİYOR DULKADİROĞLU ASFALT KAPLAMADA YENİ BİR REKORA İMZA ATTI ALMANYA İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ BÜYÜTMEMİZ GEREK MİLLETİMİN VE İRADESİNİN TEMSİLCİSİ OLACAĞIM!

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN KARACA: "TÜRKOĞLU'NU AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, ilçenin toparlanma sürecinin hızla devam ettiğini ve bu sürecin özellikle kenar mahallelerden başladığını belirtti. Yol yapım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Karaca, ilçede devam eden barınma sorununu her geçen gün azalttıklarını ve bu sorunun TOKİ projeleri tamamlandıkça çözüme kavuşacağını söyledi.

Başkan Karaca, rezerv alan konusunda da bakanlık yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü ve Türkoğlu'nu tekrar ayağa kaldırmak için büyükşehir belediyesiyle iş birliği içinde olduklarını kaydetti.

TOPARLANMA SÜRECİ HIZLA İLERLİYOR

www.memleket46.com internet haber sitesi sahibi Bilal Evran’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Karaca, seçimin üzerinden altı ay geçtiğini ve bu süreçte kısıtlı bütçeye rağmen belediye olarak çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Karaca, “Şu anda toparlanma sürecindeyiz. Göreve geldiğimizden beri mahallelerin kapalı olan yollarını açtık, depremin enkazlarını kaldırdık ve bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. İlçeye en uzak mahalleden başlayarak yollarımızı yapıyoruz.” dedi.

YENİ PROJELERLE İLÇEYE KATKI SAĞLANIYOR

Türkoğlu'nda her kesimin faydalanabileceği sosyal projelere de imza attıklarını belirten Karaca, Yeşilyöre Mahallesi'nde herkesin ortak kullanabileceği bir düğün salonu inşa ettiklerini ve yarım kalan taziye evlerini tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca, Yeşilyöre Mahallesi'nde büyük bir kütüphane inşa ettiklerini belirten Başkan Karaca, bir başka iş adamı tarafından da yeni bir kütüphane yapılacağını açıkladı. Bunun yanı sıra, Çakıroğlu Mahallesi'nde bir soğuk hava deposu inşa ettiklerini söyleyen Karaca, bu depo sayesinde ürünlerin gerçek fiyatında satıldığını vurguladı.

TASARRUF TEDBİRLERİ VE EĞİTİME DESTEK

Belediye olarak büyük bir tasarruf sürecine girdiklerini ifade eden Başkan Karaca, bu tasarruflar sayesinde esnafa olan borçlarının yüzde 80'ini ödediklerini belirtti. “Tasarruf tedbirleri sonucunda, okula başlayan çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 44 mahallede, 49 ilköğretim okulunda yaklaşık 2 bin öğrenciye kırtasiye malzemeleri ve çanta dağıtımı yaptık,” diyen Karaca, üniversiteye giden ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini de sözlerine ekledi. Belediye olarak eğitime verdikleri desteği vurgulayan Başkan, üniversiteyi kazanamayan öğrenciler için dershane açmayı planladıklarını belirterek, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

TOKİ PROJELERİYLE BARINMA SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Türkoğlu ilçesinde devam eden barınma sorununa da değinen Karaca, bu sorunun TOKİ projeleri tamamlandıkça çözüleceğini belirtti. “TOKİ evlerinin birinci etabı tamamlandı, kuralar çekildi ve hak sahipleri evlerine yerleşmeye başladı. İkinci etap da bitmek üzere. İkinci etabın da tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde büyük ölçüde barınma sorunu kalmayacak,” dedi.

REZERV ALANLARI KONUSUNDAKİ BELİRSİZLİK ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Rezerv alanları konusunda bakanlık yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Başkan Karaca, bu konudaki belirsizliğin esnafları zor durumda bıraktığını dile getirdi. Karaca, “Esnafımız bu konuda belirsizlik yaşıyor. Kendi arsaları üzerine iş yeri açmak istiyorlar ancak rezerv alanı belirlenmediği için bu konuda adım atamıyorlar. Bir an önce rezerv alanlarının belirlenmesi ve inşaatların başlaması gerekiyor. Bakanlıkla bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor ve onların vereceği kararı bekliyoruz,” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Karaca, Türkoğlu ve Kahramanmaraş’ın deprem sonrası büyük hasar gördüğünü, bu nedenle siyaset gözetmeksizin el birliğiyle şehri yeniden ayağa kaldırmaları gerektiğini vurguladı. Karaca, “Büyükşehir Belediyesi'yle herhangi bir sıkıntımız yok. Onlar yeni bir sistem kurdu ve şu an bu sistem üzerinde çalışıyorlar. Biz de belediye olarak ilçemizin yeniden ayağa kalkması için tüm imkanlarımızı zorluyoruz,” dedi.

SOSYAL YAŞAM ALANLARI ARTIYOR

Başkan Karaca, ilçede sosyal yaşam alanlarını artırmaya yönelik projelere de değindi. Şekeroba ve Kınalı mahallelerinde herkesin oturup kalkabileceği Millet Evleri inşa ettiklerini belirten Karaca, Beyoğlu ve Yeşilyöre mahallelerine de bu projeyi genişleteceklerini ifade etti. Ayrıca, büyük mahallelerde insanların toplanabileceği, muhtarlık binalarına benzer tesisler yapmayı planladıklarını açıkladı. Başkan Karaca, bu projeleri hayata geçirirken belediyenin sınırlı kaynaklarını zorlayarak ve tasarruf tedbirleri uygulayarak çalıştıklarını sözlerine ekledi.

TÜRKOĞLU'NUN GELECEĞİ İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA ÇAĞRISI

Başkan Mehmet Karaca, Türkoğlu ilçesinin yeniden ayağa kalkması için tüm tarafların iş birliği içinde olması gerektiğini vurguladı. “Deprem sonrası yıkılan ilçemizi el birliğiyle yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Herkesten destek bekliyoruz,” diyerek ilçenin geleceği için umut dolu mesajlar verdi.

Foto-Haber: Bilal EVRAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1488