Öne Çıkanlar KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN SIKINTILARINI BİLİYORUM ŞAMPİYON SAKARYASPOR ŞİŞMALIKLA GELEN HASTALIKLAR ŞEHİTLERİMİZİN ADI FİDANLARDA YAŞAYACAK DEMOKRASİNİN EN KESKİN VİRAJI

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN KUYBU: MÜCBİR SEBEP HALİ UZATILMALI

Başkan Ahmet Kuybu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarıyla ve talepleriyle alakalı aynı kaderi paylaştığımız Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep esnaf odaları birliği başkanlarımızla, ilgili federasyon başkanlarımızla ve konfederasyon başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’le her zaman irtibat halinde olup istişarelerde bulunmaktayız. Esnaf ve sanatkârlarımız adına bütün sorunlarımızı ve taleplerimizi ilgili bakanlarımızla, milletvekillerimizle il yöneticilerimizle görüşüyoruz.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, mücbir sebep halinde olduğu kabul edilmişti. Mücbir sebep halinin başladığı tarihten mücbir sebep halinin sona ereceği tarihe kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süresi ertelenmişti. Halen mücbir sebep hali devam eden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslâhiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 31 Ağustos 2024 günü sona erecek.

Tekrar uzatılması talebimizi yeniliyor ve bunun için gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Mücbir sebep halinin uzatılması ve depremden etkilenen illere özel teşvik paketlerinin ve destek hibe projelerinin artması, aynı zamanda esnaf ve sanatkârlarımızın birikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için yapılandırma ve ödemelerini kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmasıyla alakalı diğer STK yöneticilerimizin ve iş insanlarımızın da desteği bizi bir hayli onurlandırdı.

Mücbir sebep halinin depremde ağır yara alan, toparlanmaya çalışan esnaf ve sanatkârlarımızın tekrar kaybettikleri iş gücüne sahip olabilmeleri, pazarlarını güçlendirebilmeleri için can suyu olacak olan mücbir sebep halinin mutlak suretle uzatılmasını tüm sivil toplum kuruluşlarımız, iş dünyamız ve özellikle esnaf sanatkârlarımız için talep ediyoruz.

Israrımızdan ve çalışmalarımızdan vazgeçmediğimizi her fırsatta görüşmelerimizde esnaflarımızın en büyük mağduriyetlerinin ve taleplerinin bu olduğunu vurgulamaktayız. İnşallah mücbir sebeple alakalı hayırlı haberler duymayı bekliyoruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol