2024-08-31 12:48:04

Ateşle oynamayın, şansınızı zorlamayın!

Editör

31 Ağustos 2024, 12:48

Bu lafım bu kez, AK Parti karşıtı belediyelere, başkanlarına. Depremin üzerinden 18 ay, seçimin üzerinden neredeyse 6 ay geçti, geçecek.

Bakıyorum, ki herkes farkında da daha uyarı için erken olduğunu düşünen çoğunlukta, herkes oyunda oynaşta. Arif Nihat Asya’nın şiirine bir kere daha göz atın okumadıysanız. Artık cicim ayları da bitti, vatandaşın size verdiği süre, mühlet, vade ve zaman her geçen gün azalıyor, daralıyor.

Yok gençlik merkezlerinde şunları-bunları yaptık, yok park-bahçeleri temizledik, yok zabıta memurlarımız marketleri denetledi, yok kaldırımları tamir ettirdik, yok muhtarları dinledik, dertleriyle hemhal olduk…

Yok, yok…

Eee, netice, ne netice var meydanda, ne Hatice! Kocaya kaçtı!!!

*

Projeleriniz vardı hani. Vatandaşa vaatleriniz, sözleriniz vardı kucak dolusu. Aslında vatandaş sizi sevdiği için, başarılı olacağınıza inandığı için değil, AK Partiye tepki gösterdiği için o koltuklardasınız. Yoksa rüyanızda bile göremezdiniz.

Tepki oyları sizi başkan yaptı, AK Partili vekillerin, belediye başkanlarının başarısızlıkları sizi zirveye tırmandırdı.

Keramet sizde değil, tepkiler yumağındaydı.

Ama yazıyoruz, söylüyoruz, kulağınız var duymuyorsunuz.

Yazıyoruz, gözünüz var görmüyorsunuz!

Vatandaş çağırıyor, ‘gel beni bir dinle, anlatacaklarım var sana!’ dedikçe ayağınız var gitmiyorsunuz.

*

Siz gitmezseniz, siz görmezseniz, siz duymazsanız, dedim ya ateşle oynuyorsunuz, fakat şansınızı zorluyor, kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz, bindiğiniz dalı kesiyorsunuz.

Toparlanın, silkinin, kendinize gelin!

ARA NOTU: Seçimi kazanmak sizi şımartmasın, havaya sokmasın! Bir de ağlamayın, sızlanmayın! Belediyeler ağlama duvarı değil. devir aldıklarınızda borçlarını biliyordunuz. Siz istediniz, siz rıza gösterdiniz. 

Sonra, seçimi siz kazanmardınız, AK Partiye tepkili olanlar tercihini sizden yana kullandı. Yani emanet oylarla oturdunuz o çok heves ettiğiniz koltuklara. Dikkat edin, o koltukların altında zamk yok! Gün gelir, 'Ede kalk buradan, vakit doldu, hadi güle güle!' derler.

*

Hangi partiden olursanız olun, umurumda değilsiniz. Bu şehir bir bütün. Bütünden kopanların da iflah olmadığını, olmayacağını geçmişte çok yazdım, çok söyledim tınlamadınız bile.

Bırakın oyunu oynaşı, bırakın lay lomla geçen vakitleri, bırakın zamanı boşa harcamayı, bırakın milletin aklı ile dalga geçmeyi, bırakın milleti salak yerine koymayı, işinize gücünüze odaklanın, sözünüzü tutun, depremde yaralanmış insanların ayırım yapmadan yaralarını sarın, sizden hizmet bekleyenlerin yaşam kalitesini artırın!

Hadi şekerim, hadi!!!! 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.