2024-09-12 07:05:49

Okumuş ailesi ve bir kere daha Osman Okumuş!

Editör

12 Eylül 2024, 07:05

Bir anne – babanın evlatları adına mutlu anları, zamanları vardır.

Mesela evlat erkek ise dünyaya gelmesi, ilk ayağa kalkıp yürümesi, ilk anne-baba demesi, ilk okula gitmesi, büyümesi, herhangi bir okuldan mezun olması, diploma ile eve sevinçle dönmesi ve askere gidip terhis olması, nihayetinde mesleğine, kendine yakışır bir işe girmesi.

Askerliğini yaptığına, işe de girdiğine göre, eh evlenme vakti, baş göz edilme zamanı gelmiş demektir. Akrabalar arasında, çevrede yaşına, huyuna, imkanlarına göre bir kız aranır. İster görücü usulde, ister tavsiye üzerine önce söz, sonra nişan, derken nikah ve evlilik.

İşte anne ve babanın en mutlu zamanları, hayatlarının dönüm noktası…

*

Kız evlat daha hayırlı derler. Kız evladı olanlar bunu daha iyi bilir, anlar. Hatta 3 kızı olan anne-baba direkt cennetlik derler de, inşallah öyledir.

Kız çocuklara babaya düşkün olurmuş. Kendimden biliyorum, elhak doğrudur. Erkek evlat gibi büyütür, eğitirsin.

Eğitim önemli. Hele şu zamanda, bir kız çocuğunun okuması, yüksek eğitim alması, geleceği için, istikbali için, yaşamı için elzem iken, onların mezuniyeti aile bireylerinin göğsünü kabartır.

Mezun olurlar, erkek evlat gibi işe girerler ve yaşına, karakterine, eğitimine göre bir erkek bulunur, evlendirilir, baş göz edilir, aileler de çocuklarının mürüvvetini görmek, özellikle torun torba sahibi olmak için sabırsızlanır dururlar.

Çocuklarının mürüvvetini, mutluluğunu ve en önemlisi onlardan dünyaya gelecek torun görmek, dünya servetine değer.

Şu var, Allah kimseyi evladı ile sınamasın, imtihan etmesin. Büyükler söyler durur, ‘Rabbim evladın hayırlısını versin!’

Amin! 

*

Dedikten sonra gelelim asıl meseleye. Osman Okumuş ismi artık yüreklere, gönüllere ve zihinlere kazınmış bir isim. Nakış nakış işlenmiş adeta. Aslında kendisi de bir eğitimci. Ama yerel yönetimlerde, yani belediyecilikte gösterdiği başarı, performansı on numara beş yıldız iken, bu değerli dost şimdi mutluluklar denizinde yüzüyor.

2 dönemdir Beyoğlu Belde, akabinde 2 dönem de Türkoğlu Belediye Başkanlığı yapan, adı da ‘Efsane Başkan’a çıkan Osman Okumuş'un kızı Hanne Nida Okumuş, Marmara Üniversitesi'nden Hukuk Fakültesi Mezunu oldu. Okumuş ailesinin artık bir avukatı var!

4 kızı olan, yerel yönetimlerde gösterdiği performans sebebiyle, belediyeciliğin kitabını yazdığı kaç kez dillendirilen, yazılan ve bugün için dahi konuşulan Osman Okumuş ve değerli eşi Funda Okumuş Hanımefendi ne kadar gurur duysalar az!

Aileyi ve kızımız Hanne Nida Okumuş’u kutluyoruz.

Osman Okumuş için az yazı yazmadım, bundan sonra da yazar mıyım, elbette. Çünkü O, iz ve eser bırakan, gönüller inşa eden, yüreğinde insan biriktiren efsane başkan. Bu ünvanı koruyan çok az insan var toplumda.

Osman Okumuş, belediye başkanlığı süresince Türkoğlu’nda yaptığı hizmetlerle adını tarihe yazdırmış bir lider olarak biliniyor. İlçeye kazandırdığı projeler ve halkla kurduğu güçlü bağ sayesinde adeta bir efsane haline gelen Okumuş, görev süresi boyunca büyük takdir topladı. Halk, Osman Okumuş’a duyduğu sevgi ve minneti hâlâ dile getiriyor ve “Ah Osman Başkan, neden yeniden aday olmadın?” diyerek onun boşluğunu hissettiklerini vurguluyor.

Eee, ne demişler, Okumuş adamın hali başka!’

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.