2024-07-17 07:02:13

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Görgel ve Gözegir kardeşlerin hayali

Mehmet FİSKECİ

mfiskeci_kimlik@hotmail.com 17 Temmuz 2024, 07:02

‘Alt tarafı 2 engelli sandalyesi, bu kadar abartılacak nesi var!’ deyip geçiştirebilirsiniz.

‘Bu da bir şey mi, ne yani özel gereksinimli kardeşe 2 akülü sandalye verilmiş’ şeklinde düşünüp küçümseyebilir, hafife de alabilirsiniz.

Daha da ileri gidip, ‘Belediyecilik bu mu, biz bunu mu bekliyorduk!’ höykürmesi ile bir sosyal belediyeciliğin gerekliliğini basite indirebilirsiniz.

Fakat unutmayın…

Bu dünyada, bu ülkede, bu şehirde her şey insan için. Adı sanı, mesleği, etiketi ve kimliği ne olursa olsun, önce insan.

*

Peki ne yapmış Büyükşehir Belediyesi ve onun mümtaz Başkanı Fırat Görgel, Pazarcık ilçesi Beşçeşme Mahallesi’nde ikamet eden özel gereksinimli Gözegir kardeşlerin akülü sandalye hayalini gerçekleştirmiş. Hayalleri olan akülü sandalyeye kavuşan kardeşlerin mutluluğu görülmeye değer iken sosyal belediyecilik noktasında hayata geçirdiği faaliyetlerle büyük takdir toplayan, engelsiz yaşam anlayışıyla daha erişilebilir bir Kahramanmaraş için desteklerini kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi ve onun büyük umutlar beslediğimiz mümtaz başkanı sayın Görgel, bir kez daha gönüllere dokunmuş.

Bundan güzel ne var hayatta?

*

Böyle bir rahatsızlığı olup da akülü sandalyeye ihtiyaç duyan çok insan vardır toplumda. Hepsinin de hayali böyle akülü bir sandalyeye sahip olmak.

Beşçeşme Mahallesi’nde yaşayan özel gereksinimli Meral ve Tevfik Gözegir kardeşlerin akülü sandalye hayali gerçek olurken, Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce Gözegir kardeşlere akülü sandalye desteğinde bulunulması, insana verilen değerin, kıymetin nişanesi gibiydi.

Peki ne oldu?

Daha önce tekerlekli sandalye kullanan ve ulaşımda sorun yaşayan kardeşlerin yaşam standardı artırıldı. Hayalleri olan akülü sandalyeye kavuşan kardeşlerin mutluluğunu resmedecek ressamı nerede bulacaksınız!

İşte o ressam Fırat Görgel idi.

Özel gereksinimli Meral ve Tevfik Gözegir kadar anne Cennet Gözegir’in mutluluğunu tarif edebilecek yazar, kalemi nerede bulacaksınız.

Evet, basit, çok da pahalı olmayan, ama manevi değeri büyük, insana verilen değeri para ile ölçemeyecek miktardaki sandalye ile iki kardeşin hayalleri gerçek oldu da, Fırat Görgel’in, Büyükşehire bağlı ilgili birimin bu jesti, bu mutluluğa ortaklığı çok sermayeden daha büyük!

*

Bu arada, Engelliler Şube Müdürlüğüne şehrin kadim insanı, gönül gözüyle dünyayı gören sevgili Mustafa Çakmak’ın getirileceğini duydum, inşallah gerçektir. Şimdiden hayırlı olsun. Yararlı olacağına kuşkum yok, kefilim.

Özetle... Hayatı kolaylaştırmaktan ve insanın yaşam şartlarını olgunlaştırmaktan daha büyük hizmet var mı yeryüzünde.

Tebrikler kıymetli başkanım!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.