2024-10-10 18:27:28

Yerel yönetimlerin aydınlık yüzü; Mehmet Akpınar

Mehmet FİSKECİ

mfiskeci_kimlik@hotmail.com 10 Ekim 2024, 18:27

Bendeniz bu idealist, kararlı ve ısrarlı duruşu kadar, dürüst belediyecilik ilkesi ile yola çıktığında, insanların bakış açısı, yorumları kulaklarımdan gitmiş değil.

Yaşı 50’yi geçmiş olsa da, içindeki genç ruh, onu hizmet etmekten alıkoyamazken, mazbatayı alıp belediye önünde yaptığı açıklamayı hatırlıyorum, depremden çıkmış, üstelik de büyük yıkım yaşamış ilçeyi hangi yetenek, hangi ekiple ihya edecek, hayatı normale döndürecekti?

*

Bir kere samimi. Yapmacık hareketleri yok. Olmayacak duaya amin demiyor, yapamayacağı şeyler için söz vermiyor, sorunları yerinde tespit edip, yerinde çözüm üretmeye bakıyor, insanları bir oy, bir hatır uğruna kandırmıyor, aldatmıyor, Mevlana Hazretlerinin ifadesiyle olduğu gibi görünerek insanlara güven veriyor.

Hatırı gönülü biliyor. Gülümseyen yüzünü kimseden esirgemez iken, konuşurken insanların yüzüne bakıyor, yüreğinde biriktirdiği insan varlığını en büyük sermaye, en büyük destek olarak algılıyor, ekibi ile topluma olan borcunu ödemek için çıktığı yolda azmini her geçen gün daha da artırıyor.

Ee, marifet iltifata tabi…

Bugüne kadar ne siyasetine, ne ticaretine laf getirmemiş, hep dürüst kalmış, siyasete kalite getirmiş, özel yaşamı dahil kendini insanlara, insanlığa adamış birini hatırlayın, 5-6 yardımcısı var diye eleştirildi bir süre. Sonra baktılar ki sayın Başkan Mehmet Akpınar doğru yolda. Sorumlulukları dağıtmış, bütün yetkileri, sorumlulukları ekip arkadaşları ile paylaşarak, yükünü azaltmış.

Sorumluluk verip yetki vermemek onun yönetim anlayışında olmayınca, kurduğu kadro da A kalite olup çıkmış.

Eh, bizim millet eleştirmeyi sever. Adam toptan anlamaz, ama bakıyorsun en kral futbol yorumcusu olup çıkıyor. Siyasetin s’sinden anlamaz, ama siyasete ve yoruma gelince, üzerine toz kondurmaz  milletin evlatlarıyız biz.

En iyi yaptığımız şey, bilmediğimizi bilmek!

Neymiş, yardımcılarının hepsi de özetle Bertiz denilen Baydemirli’denmiş. Ne yapacaktı ya, uzaydan getirecek hali yoktu. Tanıdığı, inandığı, güvendiği insanlarla çalışmak herkes gibi onun da hakkıydı. İlçede 100 binin üzerinde Bertizli varken, bırakın o da olsun yani.

Mali işlerin başına KASKİ’den bilinen dürüst bürokrat Mehmet  Demir’i getirirken, belediyedeki mali disiplini kontrol altına almış.

Sağ kolu olarak yorumlanan kayınçosu Fatih Yıldız’ın yıldızı daha da parlamış. Her yerde, her alanda onu görüyoruz. Fatih Yıldız bir marka, bir ekol. Toplumsal sorumluluklarını bilen gönül adamı aynı zamanda. O bir yıldız, o bir star.

Muhtarların babası, her şeyi Resul Arslanhan, belediyelerle en çok işi olan muhtarları yanına almış, onların bütün sorunlarını çözme adına başkana laf getirmiyor, olay yerine gidiyor, müdahalelerle bulunuyor, başkanı rahatlatıyor, sevindiriyor. Muhtarlıkta bir artı değer olan sevgili Arslanhan, yük olan değil, yük alan başkan  yardımcısı.

Geldik Latif Öztürk’e. Babası merhum İbrahim Amcadan biliyorum, siyaseti seven, ticaretinde dahi düzgün insan. Bugün Dulkadiroğlu nüfusunun neredeyse yarısı Bertiz bölgesinden. Ee, sevgili Latif Öztürk de bu bölgenin hafızası, rengi, ruhu. Üstelik de sevilen bir isim.

Ve Ali Üzüm… Teknik adam. İnşaat mühendisi. Mesleğinin, işinin ehli. Üzerindeki yük büyük. Demiri bilir, çimentoyu bilir, inşaatı bilir, parkı, bahçeyi ve imarı bilir. En önemlisi de ilçesini bilir.

Dikkat edin, sadece kendi partisi mensubu belediye başkanları ile değil, partisine bakmadan, tüm belediye ve başkanlar kadar, Büyükşehir Belediye Başkanı sevgili Fırat Görgel ile de uyumlu, verimli bir çalışma temposu, ortamı yaratmış. Her fırsatta Başkan Görgel’e destek oluyor, sahip çıkıyor. Başkan Görgel de bunun farkında, bilincinde iken, bir çalışma ortamı, bir huzur ortamı tesis etmek uğruna, deprem sonrası yaşanan günümüzde en çok ihtiyaç  duyduğumuz mesele.

Başkan Akpınar attığı adımı biliyor, gittiği yolun farkında, ne yaptığının da bilincinde iken, kamuoyundaki algısı, itibarı oldukça fazla.

Şu ana kadar halkın verdiği not; on üzerden on.

*

Şimdi bütün derdi davası, bir büyük beyliğin adını taşıyan ilçeyi eski konumuna getirmek, geçenlerde şehrimize gelen Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum ile de irtibatını kesmeyerek, bakanlığının desteğini, gölgesini üzerinde hissederek ilçeyi ayağa kaldırmak!

Bu zamanda idealleri olan, dürüst, kararlı yerel yöneticilere ihtiyaç varken, Başkan Akpınar, güçlü, azimli kadrosu ile bunu başaracak görünüyor.

Allah rızası için, insan odaklı çalışan Başkan sayın Akpınar ve arkadaşlarının Rabbim yar ve yardımcısı olsun!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.