2024-08-05 16:03:46

Mavi Vatan kırmızı çizgimizdir, tartışılamaz bile!

Gencay FİSKECİ

05 Ağustos 2024, 16:03

Şu sıralar, özellikle muhalif kanattan ‘Mavi Vatan’ saldırı altında. Her ne kadar CHP Genel Başkanı Özgür Özel o topa girmediyse de, kendini bilmez bazı milletvekillerinin, ki içlerinde büyükelçilik yapanlar var, o ne tutarsız, o ne dengesiz eleştiriler öyle.

Ne demek ‘Mavi Vatan Masalı?!’

Hiç mi masal dinlemediniz sayın büyükelçi, hiç mi okumadınız, bu kadar mı cahil olur bir insan!

*

Bilmiyorsanız, bir okuyun, öğrenin! ‘Mavi Vatan’ yalnız devletin egemenlik haklarına sahip olduğu karasularını değil daha geniş bir alan olarak münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığını da içine alan bir kavram iken, ‘masal’ da neyin nesi oluyor?

Bu kadar mı kıt ve dar kafalısınız!

CHP’nin ulusal çıkarları savunacak diplomatı kalmadı da bir iki emekli siyasetçi, sözüm ona büyükelçilik yapmış aklı başında adamların sahaya çıkarak gündem yaratmaları, birilerinin değirmenine su taşımaktan başka anlam taşımaz iken, ne konuştuklarının farkındalar mı acaba?

Burada ülkemizin, karasularımızın güvenliği önemli iken, bu kavramı masal olarak nitelendirmek hangi aklın ürünü?

*

Türkiye’nin, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara denizlerindeki egemenlik hak alanını ifade eden kavram. Büyükelçilik yapanlar bu gerçeği bilmezler mi?

Neyin hesabında, neyin peşindesiniz birader!

Eski diplomatlar, özellikle ülke çıkarları söz konusu olduğunda daha dikkatli kelimeler, cümleler kullanmalıdır.

Aklına estiği gibi konuşmak hem partilerine, hem de ülkeye, ülke bütünlüğüne zarar verir ve dış düşmanların ağzının suyunu akıtır.

Akıttıkları salyalar yetmiyormuş gibi…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.