2024-10-21 08:00:18

Sanayi ve Mado kavşakları ve…

Gencay FİSKECİ

21 Ekim 2024, 08:00

Biz millet olarak sabırsız insanlarız. Her şey hemen olsun, taleplerimiz yerine gelsin deriz. Çalışanlara, seçilenlere, atananlara zaman tanımadan, süre vermeden, hazırlık ve altyapı imkânı tanımadan bizi ihya etsinler, beklentimizi boşa çıkartmasınlar isteriz.

Türk milleti, verirsin, daha fazlasını ister. Yok demekten hoşlanmaz, ihtiyaçları sınır tanımadığı için verdiğinle yetinmez, ‘hep daha, hep daha’ der.

Atanmışlar neyse de seçilmişlerden beklenir bu talepler, istekler. Az geciksin, az vakit geçsin, şikayetler, mırıldanmalar başlar ufaktan ufaktan.

*

Birkaç gün önce, bir dostum alacaklı gibi yakama yapıştı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptıklarını A4 kağıdına almış, bana gösteriyor. ‘Bizde niye yok, biz niye yapmıyoruz!’ der gibi baktı, ‘yazsana!’ dedi.

Bizim derdimiz, şehirde, trafikte tıkanan damarları açmak.

Emir kuluyuz, elçiyiz, elçiye zeval olmadığına göre, vatandaşın haklı belki de gecikmiş isteklerini yerine getirmek seçilmişlerin görevi. Hele bu istek, bu talep toplumun çıkarına dayalı ise geciktirmek, mazeret sunmak, bahane üretmek olmamalı.

Bu kavşaklar, artık ihtiyaç olmaktan çıkmış, mecburiyet haline gelmiştir. 

Dün sosyal medyadan bir görüntü geçti elimize. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımefendi şehir merkezinde 2 tünel, 5 köprülü kavşak, 8.6 km. bağlantı yolu yanında, Dülük Tüneli ile halkının ulaşım sorununa cansuyu olurken, biz de konuştuk, yazdık, tartıştık, fakat bir türlü beklenen kavşaklara kavuşamadık.

Ancak çene patlattık.

Şehir büyüyor, nüfus artıyor, araç sayısı da buna paralel olarak artış gösterirken, hele deprem sonrası sokak, cadde ve bulvarların çoğu inşaatlardan ötürü devre dışı kalırken, trafik her geçen gün arapsaçına dönüşüyor.

Zaman zaman işkenceye, çileye evriliyor.

*

Hadi vazgeçtik Fatma Şahin’in yaptıklarından, biz yerel yönetimlerimizden, özellikle bu şehrin hafızası, yerel yönetimlerin umudu, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fırat Görgel’den bekliyoruz.

Diyeceksiniz ki bu alt ve üst geçit, köprülü kavşakların büyükşehir belediyesi ile ne alakası var? Tamam, haklısınız, peki bu şehirden sadece Fırat Görgel mi sorumlu? Zaten O yeter kadar çırpınıyor, uyku uyumuyor, şehir için ne yapabilirim gayreti içindeyken siyasiler ne iş görüyor, neye yarıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğüne, ya da Ulaştırma Bakanlığına gidip (gittiklerinde hiçbir şey istemeyip, talepte bulunmayıp artistler gibi poz vereceklerine) şu kavşaklar için ödenek isteseler, yatırım planına alınmasını sağlasalar neleri eksilir acaba? Verilen sözleri, vaadleri takip etseler.

İlla ki Gaziantep’i kıskanmak, onların yaptıklarına, hizmetlerine gıpta etmek zorunda mıyız?

Ellere var da bize niye yok!

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.