2024-06-26 15:08:01

Sorumlu sorumsuzlar!

Mehmet FİSKECİ

mfiskeci_kimlik@hotmail.com 26 Haziran 2024, 15:08

Bu şehir birçok nimetten yoksun, mahrum kaldı senelerdir. Bunun nedeni bir değil. Bir kere bu şehirden sorumlu olduğunu ileri sürenler, etkin ve yetkin olduğunu iddia edenler, şehrin ihtiyaçlarını, taleplerini göz ardı ettiler.

Bu şehir için uğraşıyormuş gibi yaptılar, bu şehrin sorunları için koşturuyor gibi davrandılar, bu şehir için çırpınıyormuş gibi tutum ve tavır içine girdiler fakat ne şehre hayırları dokundu, ne kendilerine.

Ha, kendilerine bir hayrı, faydası dokundu mu, onu da sorumsuz sorumlulara sormak gerekiyor!

*

Senelerdir bir askeri birlik ya da alay bekledi bu şehir. Acemi veya usta birliği bekledik sabırla, özlemle. Asker milletini severiz biz!

Senelerdir bir polis okulu arzu etti bu şehrin insanları.

Senelerdir bir bilişim vadisi hayal etti bu şehrin vatandaşları. Allah var, eski milletvekillerimizden Yıldırım Ramazanoğlu hem polis okulu için, hem bilişim vadisi için çalışma içinde oldu ama arkası gelmedi.

Ömrü yetmedi.

Senelerdir Kahramanmaraş – Çağlayancerit yolu için özlem duydu bu şehrin halkı, lakin ve fakat ‘Bu yol bizim namusumuz!’ diyenler bu kavramı daha sonra unutuverdiler.

Bakın, Doğukent – Çağlayancerit arasındaki 14 kilometrelik yolun ihalesi bile yapılmıştı. Arkadaşlarımız ve bizler bunu canlı yayınlarımızda, köşe yazılarımızda dile getirmekten bıktık usandık, ancak başını kuma gömen siyasi irade, kulaklarına pamuk tıkayan sorumlu sorumsuzlar Ankara’ya selam vermekten, tribüne oynamaktan başka işe yaramadılar.

*

Bitti mi, elbette hayır!

Artık gına geldi. Bakın, havaalanını meselesini bile artık dile getirmekten utanıyorum. Utanması gerekenler ise susuyor, seyrediyor.

Bir Ilıca yolu denildi, yazıldı, konuşuldu, lakin hep havada kaldı. Vaatler sıralandı sayfalar dolusu, balon gibi sönüverdi, arkası bağlar gazeli çıktı.

Basın toplantılarında bile soru almaktan imtina eden, hadi daha ileri gideyim korkan siyasilerin basın aracılığı ile kamuoyuna verecekleri bir müjde olmayacak mı daha?

*

Şehrimize Ticaret Mahkemesi kuruldu. Sorsan bizim siyasiler sahip çıkacak, ‘Biz yaptık, biz hallettik!’ diyecekler.

Asla!

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu mücadele verdi bunun için. Bir sanayi ve ticaret şehri Kahramanmaraş için bu mahkeme elzemdi. Çok şükür bu da oldu. Ticaretin ve sanayicilerin abisi olduğunu ileri sürenler şehrin gelişmesi için ne yaptı Allah aşkına!

Fakat asıl başarı Başkan sayın Mustafa Buluntu’ya ait. Kimse sahiplenemesin, çemkirmesin!

Yemezler!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.