2024-10-04 10:12:11

Enver Kılıç ve Fatih Sarıkaya’yı anlamak, anlatmak!

Editör

04 Ekim 2024, 10:12

Hep diyorum, hep yazıyorum, tanıdık insanları, dostları anlatmak kadar zor bir şey yok. Arada unuttuğunuz bir özelliği olur, mahcup duruma düşersiniz. Birlikte yol yürümedikten sonra, birlikte toplum içinde halvet etmedikten sonra, ticaretinde bulunmadıktan sonra, aynı sofrada yemek yemedikten sonra nesini anlatacaksın insanların.

O vakit yazdıklarından, söylediklerinden sen de tatmin olmazsın!

*

Enver Kılıç örneğin.

Bir kere, bu şehirde siyasetin hafızası arıyorsanız, size ilkin sevgili Enver Kılıç’ı adres gösterirler. Birlikte, belki de 35 senedir siyaset uğruna az mı gittik dağlara, bayırlara, köylere, kırsala… Az mı yol yürüdük, az mı aynı sofrada bir ekmeği paylaştık.

Zaten kendisi paylaşımcı insan. Gönlü zengin hepsinden önemlisi. İnsanların kalbinde yer edinen babacan tavrıyla herkesi kucaklayan insan. Ne kibri var, ne büyüklenmesi.

Ne hava atmayı sever, ne de çok fazla hava atanı. Düz adam sevgili Enver Kılıç. Çiftçi olduğunu biliyorum. Servetini bilemem. Hesabını tutmadım. Zengin birisi muhakkak. Ama insan servetinin, insan zenginliğinin hesabını kendisi bile tutmamıştır.

Siyaseti seven birisi. Şimdi AK Parti il yönetiminde. İstenildiğinde hep yüreğinden, hep cebinden verdi. Partiyi geçim kapısı yapmadı. Dostunu ihmal etmedi, unutmadı, sevdiğini sevdi, sevmediğine mesafe koydu.

Siyasete güç katan, İl Başkanı Muhammet Burak Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel dahil, Mehmet Sağlam – Veysi Kaynak ekibinden. Ne adam sattı, ne ticari ve siyasi itibarına gölge düşürdü. Sağlam, güvenilir, sözünün eri adamdır.

*

Gelelim sevgili Fatih Sarıkaya’ya.

Ekibin bir parçası, en güçlü ayağı. Kendisi dahil hayatı ciddiye almayan, dünya yansa umurunda olmayan yapısı kendi özelliği de, toplumda çok sevilen, itibarlı bir simadır.

Ticareti düzgün, siyaseti de öyle.

Siyasete çok hizmet, emek veren kardeşimiz sevgili Fatih Sarıkaya. İsteyene, ihtiyacı olana hep kendinden verdi. Meclis üyesi olduğu belediyeleri, siyaseti hiçbir zaman geçim kapası yapmadı.

Şimdi A kadroda, yani AK Parti yürütmede.

Partiden nemalanmayı düşünmedi. Kaldı ki ihtiyacı da yok. Yönetimlere yazılırken, itibarı, güveni ve düzgün siyaseti ön planda tutulan birisi.

Kişiliğine, kimliğine söz getirecek hiçbir hareketin içinde olmaz, arkadaşlık da kurmaz.

Sarıkaya hoş sohbet isim. Onunla konuşurken yorulmaz, sohbetinden keyif alırsınız.

Partisi için, bayrağı için, davası için, memleketi için her şeyi feda eder.

Dürüst, düzgün işadamı, siyasetçidir O.

Özetle, hem Enver Kılıç, hem Fatih Sarıkaya, bu siyasete, bu şehre gerek insanlar. Şehrin ve siyasetin bu dostlara ihtiyacı var.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.