2024-10-03 09:45:30

Takımlarımız, Kırıkhan, yerli - milli sahamız ve stadyum meselesi

Editör

03 Ekim 2024, 09:45

Akedaş sponsorluğundaki İstiklalspor, alınan kararla artık maç yapmak için Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gidecekti, fakat TFF karara red vermiş.

Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönderilen yazıda, Batıpark Sahası’nda devam eden tribün ve tuvalet inşaatı nedeniyle güvenlik zafiyeti oluşabileceği bildirilmişti. Bu nedenle Batıpark, profesyonel maçlara kapatıldı. Her iki takım da bir anda sahasız kaldı.

Bu hale geldik yani. Şehre her geldiklerinde bir devlet müessesini arayıp dört dörtlük kahvaltıyla karınlarını doyuran siyasiler, söz konusu memleket, söz konusu spor olunca, başlarını kuma gömüyor, kulaklarına pamuk tıkıyorlar.

Yazık bu şehre, yazık bu taraftarlara, yazık bu takımlarımızın çektiği işkenceye, çileye!

Allah sizi bildiği gibi yapsın, diyeceğim de bereket versin yüce Rabbim futbol ile ilgilenmiyor.

*

Eee, sonra ne oldu diyeceksiniz? Olanlar oldu, maçların Şehirlerarası Otogar arkasında bulunan Merkez Spor Kompleksi’nde oynanması yönünde karar alındı ve İstikalspor 29 Eylül Pazar günü Zonguldakspor ile Merkez Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

Bu maçtaki hakem kararları ve alınan skor tartışıladursun, zeminin profesyonel maçlara uygun olmaması ve futbolcuların sakatlanma riskinin yüksek olması sebebiyle İstiklalspor bundan sonraki haftalarda iç saha maçlarını Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde oynama kararı almıştı. Bak Allah’ın işine,  TFF sahayı onaylamadı.

*

Bir siyasetçi, hadi görevini de yazalım bir milletvekili arayıp, gelip takım başkanları veya (dumanla haberleşmiyorsanız şayet) yönetim ile görüşüp, ‘yahu arkadaşlar sıkıntı ne, nerede. Bizim yapabileceğimiz bir şey var mı?’ diye sorulacağını bildikleri için olsa gerek, duymuyorlar, görmüyorlar, okumuyorlar.

Şehre gelmeye korkuyorlar Allah etmeye!

Depremden epey önce, dönemin spor bakanı gelmiş, yeni stadyum için 100 milyon ödenek ayrıldığını söylemiş, bizler de bunu haberleştirmiştik. Soruyorum; o gönderildiği, ya da gönderileceği iddia edilen 100 milyon lira geldi mi, geldiyse nereye gitti?

Dağa mı kaçtı, inek mi içti, buhar olup arş-ı alaya mı yükseldi?

Hatırlayın, yine seneler önce Germenicia’nın ıslahı, yeryüzüne kazandırılması için 750 milyon gönderilmiş, fakat Ali yemiş oyuna, çoban yemiş koyuna gitmişti. O da buhar odu, belediyeler arasında taksim edildi. İddia bu…

Yalan ise eski - yeni belediye başkanları açıklama yaparlar!

*

Gelinen noktada… Mesele, kesin çözüm stad. Bu şehrin bir mahallesi kadar olan vilayetlerde devasa stadyumlar varken, yapılırken, bize reva görülen tutuma bakar mısınız?

Yok bu şehir için çırpınıyormuşsunuz, yok bu şehrin ayağa kalkması için var gücünüzle el birliği ile mesai yapıyormuşsunuz, yok bu şehir için bakanlarla görüşüyor, sorunların çözümü için omuz omuza hareket ediyormuşsunuz falan fıstık. Yahu bizimle dalga mı geçiyorsunuz, siz neyin hesabında, neyin  peşindesiniz Allah aşkına!

Yahu daha Ilıca’nın hastane sorununu çözemediniz. Güya havaalanı için elzem olan ILS cihazı gelmiş de, gümrükte bekliyormuş. Gidip alınması için davetiye mi bekliyorsunuz azizim!

*

Yine, gene spora, futbola ve stadyuma dönecek olursak…

İstiklalspor ve Kahramanmaraşspor iç saha maçlarını Merkez Spor Kompleksi’nde oynamaya devam edecek. Diğer yandan istiklalspor kulüp yönetimi TFF ye Kırıkhan için tekrar dilekçe yazıp sonucunu bekleyecek.

Ey siyasiler, gelip de burada hava atmak, inandırıcı olmayan gülümsemelerle, vatandaşı ikna kabiliyetinizi bir tarafa bırakıyorum da, söylediklerinizle gülünç duruma düştüğünüzün farkında mısınız?

Yahu bir gün de samimi olun, ciğerimizi yiyin!

Mundar demezseniz tabi.  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.